Köylülerin Yaptırdığı Liseye Hayırseverlerden Destek Bekleniyor

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Mürsel köyde temeli geçen kasım ayında atılan lise inşaatı için hayırseverlerden destek bekleniyor.

  Kasım ayında hayırseverlerin ve köylülerin desteğiyle temeli atılan okulun üçüncü katı inşa edildi . Yaklaşık 800 metrekarelik alanda 692 metrekare üzerine zemin artı 3 kat ve 18 derslikli inşa edilecek lisenin önümüzdeki günlerde valilikte yapılacak toplantıda düz veya meslek lisesi olması karara bağlanacak .
Muhtar Hüseyin Çakır , hayırseverlerle bir araya gelip maddi destek istedi . 3 katın kabasını bitirdiklerini , ancak imkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Çakır , hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi . Çakır , köyün yaklaşık 65 dönüm dağ ve deniz manzaralı mera arazisini de üniversite için bağışlayabileceklerini açıkladı .
Kaymakam Adem Öztürk , bu konunun takipçisi olacağını belirterek , hem lise , hem üniversite için köylü vatandaşların gösterdiği hassasiyete teşekkür etti . Öztürk , lisenin bitirilmesi için hayırseverlerden destek beklediklerini , kaymakamlık olarak da ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti .
Köydeki toplantıya misafir olarak davet edilen Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Yöneylem Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr . H . Kemal Sezen ise , " Bursa ' nın en az 5 üniversiteye sahip olması gerektiğini düşünüyor ve değişik zeminlerde bunu ifade ediyorum . Muhtarın mera arazisine üniversite yapmak istemesinden mutluluk duydum . Bursa ' da ikinci üniversitenin yapılması için çalışmalar Bakanlar Kurulu ' nda devam ediyor . Buraya bir üniversite kurulması konusunda kısa zamanda mesafe alacağız . Bu arazimiz hem deniz , hem dağ manzaralı . Burada eğitim alan öğrencilerimiz , 21 . yüzyıl Türkiye ' sini şekillendirecek " dedi .