Kartingin Sultanı Şendağ Durmaz Yeni Sezona Hazırlanıyor

Adana'nın tek bayan karting pilotu Şendağ Durmaz, yeni sezon için antrenmanlarını sürdürüyor.

  Geçen yıl Karting Şampiyonasında Adana ' yı başarılı ile temsil eden Acıbadem Adana Hasatanesi Direktör Asistanı olarak çalışan Şendağ Durmaz , yeni sezon hazırlıklarına Real M1 Karting Pisti ' nde yaptığı antrenmanlarla başladı .
Durmaz ; " Tek hedefim Adana ' nın adını iyi temsil ederek başarılı sonuçlar elde ederek kadınların da bu sporu erkeklerden daha iyi yapabileceklerini kanıtlamak " dedi .
Şendağ Durmaz ' ın içindeki hız ve adrenalin tutkusu , 2006 yılında eşinin ısrarıyla gittikleri go-kart merkezinde ortaya çıkmış . Amatör yapılan bu organizasyonda birinci olunca da yarışmalara profesyonel olarak katılma kararı alıp 2008 ' den beri de hem pist , hem de karting yarışçısı olarak karting serüvenine başlamış . Durmaz uzun kilometreli antrenmanlarla amatörlükten profesyonelliğe adım atmış .
İçinde hız merakı olanların bu duygusunu bastırmamasını söyleyen Acıbademli Şendağ Durmaz , yarışlarla ilgili bazı püf noktaları konusunda şunları söyledi :
" İdealist bir pilot her hafta sonu antrenman yapmalıdır . Her hava şartında , yağmur kar demeden antrenman yapılmalıdır ; ama kış mevsimi geldiğinde maalesef antrenman yapmıyoruz . Sezon yaklaşınca çalışmaya başlıyoruz , bu da bazen başarısızlıklara yol açabiliyor . Pistteyken yapmanız gereken bazı hareketler var . Piste girerken sol ya da sağ elin kaldırılmasıyla sinyal vermeniz gerekir . Tehlike anında da kenara çekip ellerinizi kaldırdığınızda bir sorun yaşadığınızı haber vermiş oluyorsunuz ve diğer pilotları uyarıyorsunuz . "
Her şeyden önce eş ve anne olan ; Acıbadem Adana Hastanesi ' ndeki yoğun iş temposuyla zamanın nasıl geçtiğini anlamayan Durmaz ' ın bundan sonraki hedefi kadınlara kartingi öğretmek ve sevdirmek .