3 profesör son yolculuklarına uğurlandı

Kastamonu'daki hidroelektrik santraline karşı açılan davaya bilirkişi olarak giden ve yolda geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden üç bilim insanı için İstanbul'da törenler vardı bugün. Üniversitelerindeki törenlerde yakınları ve öğrencileri gözyaşları döktü. Hocalar çiçeklerle uğurlandılar son yolculuklarına...

Kastamonu'daki hidroelektrik santraline karşı açılan davaya bilirkişi olarak giden ve yolda geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden üç bilim insanı için İstanbul'da törenler vardı bugün. Üniversitelerindeki törenlerde yakınları ve öğrencileri gözyaşları döktü. Hocalar çiçeklerle uğurlandılar son yolculuklarına... Gözyaşları acı bir kazada hayatını kaybeden o üç bilim insanı için aktı.

Prof. Dr. Asuman Efe, Prof. Dr Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Necdet Aral, Kastamonu'da hidroelektirik santraliyle ilgili açılan davada bilirkişi olarak görev yapmaya giderken kaza yapmıştı.

Otomobil de takla atarak yola düşmüş, 3 profesör de kazada hayatını kaybetmişti.

İşte bu üç önemli isim için tören okullarında tören düzenlendi. Profesör Doktor Ahmet Hızal, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görevliydi.

İstanbul'a yapılacak 3. köprüyle ilgili rapor hazırlayan ekipteydi.

Profesör Doktor Asuman Efe... O da İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde görevliydi.

Bir çok önemli projede imzası vardı.

Prof Doktor Necdet Aral ise İGDAŞ Eski Genel Müdürü'ydü. Aynı zamanda ünlü alışveriş merkezlerinin yapımını üstlenen bir inşaat firmasının yönetim kurulu başkanıydı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Camii'nde Necdet Aral için cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ilçe belediye başkanları katıldı.

Aral'ın cenazesi, cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi önünde de Prof. Ahmet Hızal ve Asuman Efe için tören vardı.. Öğrencileri, hocalarını gözyaşı ve çiçeklerle uğurladı.  

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Akalp, Ahmet Hızal'ın arabayı kullandığı ve aşırı hız yaptığı iddialarını yalanladı: "Ahmet Hoca arabayı kullanmıyordu. Zaten yavaş gitmeyi severdi, gözünü yoldan ayırmazdı" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Hızal'ın ablası Belkıs Hızal da başkasının arabasını kullanmayacağını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Hızal Sahrayıcedit Camii, Prof. Dr. Asuman Efe ise Bahçeköy Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

CNN Türk