Van Belediyesi Yol Genişletme Çalışmaları

Van Belediyesi ekiplerinin yıllardır büyük sıkıntı oluşturan yolları genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, Fen İşleri, Emlak İstimlak ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalarda büyük ilerleme kaydedildiği açıklandı

Van Belediyesi Yol Genişletme Çalışmaları
Van Belediyesi ekiplerinin yıllardır büyük sıkıntı oluşturan yolları genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, Fen İşleri, Emlak İstimlak ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalarda büyük ilerleme kaydedildiği açıklandı.
Yapılan açıklamada, ekiplerin halen Hafiziye Mahallesi Gölbaşı Sokak ile Eminpaşa Mahallesi Eminpaşa Caddesi'nde yol genişletme işlemlerine aksaksız devam ettiği belirtildi. Gölbaşı sokakta yola denk gelen evlerin yıkım anında ekipler yoğun güvenlik tedbiri aldığını belirten Emlak İstimlak Müdürü Feridun Baransel, "Vatandaşlar yol genişletme için büyük fedakarlıklar gösterdi. Ekiplerimize hiçbir zorluk gösterilmedi. Kentin imarlı ve geniş yollara kavuşması için ekiplerimizle çalışıyoruz. Halkın daha iyi bir hizmet alması için iyi bir diyalog süreci başlattık ve başarı ile sürdürüyoruz açıklamasında bulundu.Gölbaşı Sokak ile Eminpaşa Caddesi'ndeki yol genişletme çalışmalarında yola denk gelen ev ve duvarların yıkımı sırasında vatandaşların büyük destek vermesi büyük kolaylık sağlıyor. Eminpaşa Mahallesi Eminpaşa İlköğretim Okulu önünde çalışmalarına devam eden yol genişletme ekibinin yaptığı çalışmaya Mahalle Muhtarı Reşit Takva ve vatandaşların desteği büyük moral kaynağı oldu" dedi.
Evinin duvarı ve ağaçları yola denk gelen ve gönüllü olarak arsasını yola veren Eminpaşa Mahallesi'nden Sıddık Terim isimli vatandaş, "Bu çalışmaları takdir ediyoruz, yıllardır özlemle beklediğimiz bir hizmetti. Şimdiye kadar gelen hiçbir yönetim bu sorunumuz çözemedi. Bu sıkıntımızı gideren sokaklarımız genişletme kararı alan Belediye Başkanımız Bekir Kaya ile tüm ekibine teşekkür ediyoruz. Eminpaşa Caddesi'nde oturan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyordu. Şimdi rahat bir nefes aldık" dedi.
Ekipler Gölbaşı Sokak'tan sonra da Suvaroğlu Sokağı genişletme çalışmalarına başlayacak. Kent bu iki sokağın bitirilmesiyle yeni iki caddeye kavuşmuş olacak. Gölbaşı Maraş Caddesi ile İkinisan Caddesini birbirine bağlarken, Suvaroğlu Sokak ise Sıhke Caddesi ile İskele Caddesi'ne olan bağlantıyı rahatlatan bir çalışma olacak.