Türkiye Gazetesi Halka Arz Ediliyor

İhlas Gazetecilik A.Ş'nin 80 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33'ü, halka arz edilecek.

Türkiye Gazetesi'nin halka arzı konusunda bilgi vermek amacıyla düzenlenen toplantıya Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, İhlas Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kemal Aydın, Mustafa Selçuk, Mali İşler Müdürü Ümit Künar, OYAK Yatırım Grub Müdürü Buğra Baran, OYAK Yatırım yetkilileri katıldı. Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, 40 yıldır istikrarlı ve doğru haberciliğin referansı olarak faaliyet gösteren Türkiye Gazetesi'ni, karlı ve gelecek vaad eden bir şirket
olarak halka arzetmeye karar verdiklerine dikkat çekti.
"40 yıllık bir çınar gibi olan kurumumuza yapılan yeni aşı tutmuş durumda" diyen Albayrak, şimdiye kadar hep toprağın altına çalıştıklarını ve yapmaya çalıştıkları şeyin şirket geliri olarak geri döneceğini ifade etti. Halka arz çalışmalarının bitiş aşamasına geldiğini kaydeden Albayrak, 3-4 Haziran'da talep toplama usulüyle şirketin halka arz edileceğini açıkladı.
İhlas Gazetecilik A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk da, toplantıda yaptığı sunumda Türkiye Gazetesi'nin sahibi ve yayıncısı olan İhlas Gazetecilik A.Ş.'nin 80 milyon TL tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33'ü, 3-4 Haziran tarihinde, talep toplama yoluyla halka arz edildiğini belirterek, "Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin liderliğinde bir konsorsiyum tarafından halka arz edilecek hisselerde fiyat aralığı 1,50 TL - 1,65 TL olarak belirlendi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve
Trabzon'da entegre baskı tesislerine sahip olan İhlas Gazetecilik A.Ş, İhlas Holding A.Ş.'ye bağlı İhlas Yayın Holding A.Ş.'nin altında faaliyet gösteriyor" diye konuştu. Selçuk, halka arz edilecek olan Türkiye Gazetesi'nin şirket yapısını da anlattı.
Selçuk, İhlas Gazetecilik'in geçen yıl 87 milyon lira ciro elde ettiğini, faaliyet karının ise 17,5 milyon lira olduğunu belirterek, şirketin düşük borçluluk oranına sahip olduğunu anlattı.
Selçuk, halka arzın yüzde 15 İhlas Grubu çalışanları, yüzde 30 yurtdışı kurumsal yatırımcı, yüzde 40 yurtiçi bireysel yatırımcı, yüzde 15 yurtiçi kurumsal yatırımcı şeklinde düşünüldüğünü kaydetti.
Bekledikleri oranda satış gerçekleşmesi durumunda Halka arzdan 40-44 milyon lira gelir elde edilebileceğini belirten Selçuk, gelirin grubun yatırımları için kullanılacağını söyledi.
Türkiye Gazetesi'ni bünyesinde barındıran İhlas Gazetecilik A.Ş'nin 80 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33'ünü halka arz edilecek. Halka arz için 3-4 Haziran 2010 tarihinde talep toplanacak. Fiyat aralığı ise 1 lira nominal değerli bir pay için 1,50 TL - 1,65 TL olarak belirlendi.
İhlas Gazetecilik A.Ş.'nin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Trabzon'da entegre baskı tesisleri bulunuyor.