Yağmurdan kaçan aşıklar yağmuru besteledi

5. Uluslararası Kars Aşıklar Festivali'nde sahne alan halk ozanları, yemek dönüşü yağmura yakalandı. Aşıklar, meslekleri gereği bir binanın saçak altı

5. Uluslararası Kars Aşıklar Festivali'nde sahne alan halk ozanları, yemek dönüşü yağmura yakalandı. Aşıklar, meslekleri gereği bir binanın saçak altında beklerken yağmura beste yapıp, değişler söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından ve Kafkas ülkelerinden gelen 100'ün üzerindeki halk ozanı, 3 gün boyunca hem yarışmanın yapıldığı salonda çalıp söylediler hem de yürüyüş ve dinlenme anında aşıklık geleneğini sürdürdüler.

Bugün de istirahat sonrası verilen yemeğin ardından yarışmanın yapıldığı salona doğru yola çıkan aşıklar, bir anda bastıran yağmura yakalandı. Bir binanın saçak altına sığınan aşıklar, vakitlerini de türkülerle geçirdiler. Aşıklar, anında atışma usulüyle yağmur bestesi yaptılar.

Yağmurun dinmesiyle yola çıkan aşıklar, hızlarını alamayarak hem yürüdüler hem de değişlerini seslendirdiler. Nefes nefese kalan aşıkların Kars'a ait seslendirdikleri değişler, yoldan geçenlerin de beğenisini kazandı.

Artvinli 'Tiryaki' mahlaslı Kemal Gümüş, Ardahan Çıldırlı 'Behrami' mahlaslı Beham Aktimur ve Ankaralı Yakup Yemeli, yokuş yukarı söyledikleri türkülerle aşıklar şölenine renk kattılar.