Turgut Reis Dershanesi velilere eğitim semineri verdi

Antalya'nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren Turgut Reis Dershanesi velilere Şahin Otelde "Sınav kaygıları ve anne baba tutumları" konulu eğitim konf

Antalya'nın Demre ilçesinde faaliyet gösteren Turgut Reis Dershanesi velilere Şahin Otelde "Sınav kaygıları ve anne baba tutumları" konulu eğitim konferansı düzenledi.

Güven Koleji rehberlik uzmanı Ahmet Han Deveci tarafından sunulan eğitim semineri veliler tarafında ilgiyle takip edildi. "Çocuklarınızla olan iletişimlerinizi sınav üzerinden yapmayın. Çocuklarınız arasında rekabet duygularını kızıştırmayın" diyen Deveci sözlerini şöyle sürdürdü; "Çocuklarınız, sınavla alakalı olumsuz konuşmaya başlamışsa; Sınavın içeriği ile alakalı, Bu sınavlara ne gerek var, neden üç defa yapılıyor? Bu şekilde bilgi ölçülür mü? Bana ne faydası var. Bu konuları neden öğrenmek zorundayım? gibi ifadeler kullanıyorsa sınav kaygısı artmış demektir." dedi.

Demre Turgut Reis Dershanesi Müdürü Sefa Tekinkaya ise eğitimde aile ve çevrenin çok önemli olduğunu, velilerin eğitimde kendilerine yardımcı olmaları konusunda bilgilendirmek istediklerini aktardı.