Hendek'te Gökyüzü Şenlendi

Hendek Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Hendek Şubesi tarafından düzenlenen Hendek 1

Hendek Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Hendek Şubesi tarafından düzenlenen Hendek 1. Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı şenlikte, gökyüzünde sadece uçurtmalar değil planörlerde vardı.
Bayraktepe Tesisleri'ne akın akın gelerek uçurtma şenliğine çocuklarıyla birlikte katılan vatandaşlar unutamayacakları bir gün yaşadılar. Hendek Belediyesi şenliğe katılan 500 adet uçurtma ve katılım belgesi verdi. Rengârenk uçurtmalarla gökyüzünü şenlendiren çocukların mutlulukları ve ailelerin çabaları renkli görüntüler arasındaydı. Uçurtma Şenliği'ne katılan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Emniyet Müdürü Kadir Erdem şenliğe katılarak çocuklarla yakından ilgilendiler. Şenlikte engelli çocuklarda katılarak ailelerin ve gönüllülerin yardımıyla uçurtma uçurdular.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, baharın gelmesiyle düzenledikleri uçurtma şenliğinin her yıl tekrarlanacağını belirterek, "Bizler çocukluğumuzu kırlarda koşarak yaşayabildik. Uçurtmalarımızı kendimiz yaptık, onları uçurduk, daha yükseğe çıkarmak için yarıştık, mutlu olduk, Ancak şu anda çocuklarımız maalesef hemen her şeyi bilgisayarda görüyor ama yaşayamıyorlar. Bizler de çocuklarımızı hem kırlara çıkarmak hem de kendi çocukluğumuza doğru küçük bir ziyaret yapmak için düzenlediğimiz şenliğimizde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Gelecek yıllarda bu şenliğimizi daha da genişleterek uçurtmalarımızla gökyüzünü renklendirmeye devam edeceğiz" dedi.
Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan'da böylesine güzel bir günde kırlarda koşmanın tadını ve gökyüzünü renklendirmenin keyfini yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, programı düzenleyen Hendek Belediyesi ve Türk Hava Kurumu Hendek Şubesi'ne teşekkür etti. Türk Hava Kurumu Hendek Şube Başkanı Urlu Konuk'ta şenliğe katılanlara teşekkür ederek, şenlikte THK olarak 200 adet uçurtma dağıttıklarını ve uçurtma alamayan çocuklara şubeden uçurtma vereceklerini söyledi. Urlu Konuk, ayrıca THK olarak planör kursu açtıklarını belirterek vatandaşları kursa davet etti.