Denizli'de AB Bilgi Günü ve Proje Fuarı açıldı

Denizli'de 9 Mayıs Avrupa Birliği Bilgi Günü dolayısıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda AB'nin kurumsal yapısı ve AB sürecinin Denizli'deki ekonomik ve

Denizli'de 9 Mayıs Avrupa Birliği Bilgi Günü dolayısıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda AB'nin kurumsal yapısı ve AB sürecinin Denizli'deki ekonomik ve ticari hayata katkıları konularında panel düzenlendi. İlde uygulanmış olan AB Fonlu 22 projenin yer aldığı Proje Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Fuar dolayısıyla düzenlenen panele Denizli Vali Yavuz Erkmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Çal Kaymakamı Hakan Ezgi ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Ali İhsan Karaalp'in yöneticiliğini yaptığı panelde, Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı, Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Özmen ve Yrd. Doç. Dr. Can Bakkalcı konuşmacı olarak yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Can Bakkalcı, AB'nin kurumsal yapısının genel hatları, AB'nin kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz Özmen de Avrupa Birliğinin proje potansiyeli ve Türkiye ve Denizli'deki fırsatları anlattı. Müsteşar Yardımcısı Damlacı da, Dış Ticaret, Avrupa Birliği ile olan ticari ilişkiler ve unsurlar hakkında konuşma yaptı.

Vali Erkmen ise Türkiye'nin ideali çok büyük olan bir ülke olduğunu belirterek, "Şu anda bölgesel bir güç olan ülkemizin, Cumhuriyetimizin 100. Yılının kutlanacağı 2023 yılında büyük bir küresel güç olma iddiasını ortaya koymuştur. Bunun lafta kalmaması için dünyaya yön veren kurumlarda etkili olunması gerekir. AB'de bunlardan birisidir." dedi. AB'nin mali anlamdaki yardımlar ve fonların Denizli'de kamu ve STK'larda ilgi ile karşılandığını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, somut projeler konusunda etkin olunması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Denizli'de uygulanmış olan AB Fonlu 22 projenin yer aldığı Proje Fuarı davetliler tarafından gezildi.