Cinsel istismar olayları yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı

Siirt'te bir ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik cinsel istismar olayları, sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan bir yürüyüş ve basın açıklam

Siirt'te bir ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik cinsel istismar olayları, sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan bir yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı. Olayın 2 yıla yakın bir süredir devam ediyor olmasının ciddi bir ihmalin göstergesi olduğu belirtildi.

KESK Siirt Şubeler Platformu, TÜRK-İŞ Belediye İş , DİSK Genel İş Siirt-Mardin Şubesi, İHD, Baro, TTB, MKM-DER CHP, MHP ve BDP'nin desteklediği yürüyüş, Eruh yolu eski hastahane civarında başladı. 'Tecavüzcülere değil, çocuklara koruma', 'Cinsel istismara sıfır tolerans', 'Çocuklara uzanan eller kırılsın' gibi dövizleri taşıyan grup, 'Vali halka hesap verecek', 'Vali istifa', 'Hükümet istifa', 'Siirt uyuma onuruna sahip çık', 'Savaşa değil eğitime bütçe' şeklinde sloganlar atarak Özbel İşhanı önüne kadar geldi.

Burada TTB Siirt Şube Başkanı Op. Dr. Ekrem Bilek tarafından bir açıklama okundu. Bilek, "Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen kimselerin tutuklandığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ancak bizler olayın tüm yönleri ile araştırıldığı ve bir sonuca gidileceği kanaatini bu gün itibariyle taşımıyoruz. Adli makamlarca soruşturma dosyasının tamamlanmış olması, iddianamenin hazırlanması, duruşma tarihinin 2 Haziran olarak belirlenmesi sevindirici bir gelişmedir. Ancak böylesi olayların tekrarlanmaması için gerekli idari tedbirlerin alınması noktasında tatmin edici bir gelişme sağlanmamıştır. 2 yıla yakın bir süredir devam ettiği iddia edilen bu çirkin olayın bu gün itibariyle açığa çıkıyor olması çok ciddi bir ihmalinde göstergesidir." dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun raporuna atıfta bulunan Ekrem Bilek, bu tür olayların ülkemizde ve dünyanın değişik bölgelerinde de cereyan ediyor olmasının olayı meşrulaştırma aracı olamayacağı vurguladı. Bilek, "Yine aynı şekilde bir olaydan dolayı tüm bir kentin ya da tüm bir topluluğun sorumlu tutulması doğru bir tutum olamaz. Bizler tepkimizi bu gün daha gür haykırarak sorumluların adli makamlarca bu tür olayların yaşandığı her yere cevap olacak tarzda caydırıcı bir ceza etkisi ile sonuçlanacağı beklentisini taşımaktayız. Bizler bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız." diye konuştu.

AK Partili iki milletvekilinin olaya duyarsız kalmakla suçlandığı açıklamanın ardından Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da bir konuşma yaparak olayı kınadı.

Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Belediye Selim Sadak ve ilçe belediye başkanları da yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe katılanlar açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.