Ankaragücü- Fenerbahçe maçı bugün saat 20:00'de

Turkcell Süper Lig 33.haftada Ankaragücü ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Ankaragücü - Fenerbahçe maçı Ankara'da saat 20:00'de oynanacak.

Ankaragücü ile bugün deplasmanda sezonun en zorlu maçına çıkacak olan Fenerbahçe’de kırmızı alarm verildi.
Teknik Direktör Christoph Daum, başkent yolculuğu öncesi takımı ile yaptığı toplantıda kazanmanın tek yolunun sabır ve savaşmaktan geçtiğini söyledi.
Alman hoca, kaybetmeyi hiç kimsenin düşünmemesini isterken, “Koca bir sezonun karşılığı bu doksan dakikada yatıyor. Dış etkenlerden etkilenmeyin

. Sizler profesyonelsiniz. Bugüne kadar daha zorlu şartlarda mücadele verdiniz. Son haftalardaki başarılı futbolumuzu tekrarlarsak gülen taraf olacağımıza eminim. Unutmayın yarın (bugün) alacağımız galibiyet tünelin sonundaki ışığı bize gösterecektir” dedi.

Turkcell Süper Lig 33. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında başkent dönemecinde. Bursaspor'un maç oynamadan 3 puan kazanacağı bu hafta, ligin bitimine sadece bir hafta kala FB için hayati önemdeki maç, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda.

Gerek Fenerbahçe, gerekse Ankaragücü günlerdir bu maça bileniyorlar. Özellikte başkent takımı tarafından yapılan açıklamalar ve Ankaragücü seyircisinin antremanlardaki gösterileri, karşılaşmanın tansiyonunu daha maç başlamada yükseltti. Ankaragücü-FB maçının orta hakemi Kuddusi Müftüoğlu.

Karşılaşma öncesi Fenerbahçe 70 puan ile lig lideri durumunda. Ankaragücü ise 40 puan ile puan tablosunun 11. sırasında yer alıyor. Renktaş iki takımı karı karşıya getirecek Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşması TSİ 20:00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak. Bu önemli karşılaşmayı, ayrıca, canlı anlatımda Londravizyon'dan takip edebilirsiniz.

Fenerbahçe teknik direktörü Daum'un, "maçların maçı" diye nitelediği ve "bu saatten sonra kaybetmeye hiç niyetimiz yok," dediği Fenerbahçe'nin Ankaragücü kafilesinde şu oyuncular bulunuyor: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Mert Günok, Deniz Barış, Bilica, Lugano, Gökhan Gönül, Vederson, Bekir, Cristian, Emre, Selçuk, Deivid, Özer, Mehmet Topuz, Alex, Güiza, Gökhan Ünal, Semih.

Camiaya borçlu olduklarının altını çizen Daum, “Şampiyonluk Fenerbahçe’nin geleceği adına çok büyük önem taşıyor. Bunun bilinci içinde davranmalıyız. Bize her koşulda destek veren taraftarları ancak lig kupasıyla sevindirebiliriz” diye konuştu.

Fenerbahçeli yöneticiler de uçakta oyunculara olan güvenlerini tekrarladılar ve motivasyonu artıracak konuşmalar yaptılar. Özellikle Başkan Aziz Yıldırım’ın her fırsatta
futbolcularına ve Teknik Direktör Daum’a moral verdiği, takımla yakından ilgilendiği bildirildi.

Santos evde kaldı

Ankaragücü maçının hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla tamamlayan Fenerbahçe’de, Santos kadroya alınmadı.
Eskişehirspor maçında dizinden sakatlanan ve Trabzonspor ile oynanan kupa finalinde takımdaki yerini alamayan Brezilyalı oyuncu tüm uğraşlara rağmen hafta sonuna yetiştirilemedi. Santos dün sabah kontrolden geçerken, ağrılarının devam etmesi nedeniyle Teknik Direktör Daum tarafından İstanbul’da bırakıldı.
Takımla birlikte çalışan Lugano’nun ise bugün forma giyebileceği belirtildi. Daum’un, Santos’un yerine yine Vederson’a görev vereceği kaydedildi. Alman hoca son antrenmanda özellikle savunma üzerinde durdu. Defans oyuncularını sık sık uyaran ve hatalarını gösteren tecrübeli çalıştırıcı, taktik ağırlıklı çift kale ile idmanı tamamladı.

Başkan işbaşında

Özel bir uçakla öğleden sonra başkente giden Fenerbahçe kafilesinde, Başkan Aziz Yıldırım da yer aldı. Ankara’da çok az sayıda taraftarın karşıladığı kafile ardından İncek’te bulunan Fenerbahçe tesislerinde kamp yapmak üzere hava alanından ayrıldı. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinin takımdan ayrı bir otelde kalacağı öğrenilirken, Başkan Aziz Yıldırım ve Teknik Direktör Daum, kafileyi karşılamaya gelen az sayıdaki taraftarla fotoğraf çektirdi. Başkan Yıldırım’ın uzun bir süre sonra takım otobüsüne binmesi de dikkat çekti. Oyuncularının yanından bir an olsun bile ayrılmayan Yıldırım’ın neşeli tavırları gözden kaçmadı.

MİLLİYET