Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe maç yorumları ve foto galeri

Süper Lig lideri Fenerbahçe Ankaragücü'nü 3-0 yendi ve son haftaya girerken Bursaspor ile arasındaki bir puanlık farkı korudu.

Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda en zorlu maçlarından biri olarak gösterilen mücadelede Ankaragücü'nü deplasmanda farklı yendi.

Mehmet Topuz, Güiza ve Cristian'ın golleri İstanbul'un sarı-lacivertli takımına Ankara'da 3-0'lık galibiyeti getirdi.

Puanını 73 yaparak Bursaspor'un bir puan önünde liderliğini koruyan Fenerbahçe son maçını Trabzonspor ile oynayacak, Bursaspor ise Beşiktaş'ı ağırlayacak.

2. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Alex ceza sahası içinde savunmanın hatasında topla buluştu, dönerek çektiği şutta top yandan auta çıktı.

16. dakikada soldan Vederson'un ortasına Güiza uygun pozisyonda olmasına rağmen kötü vurdu.

23. dakikada Alex'in soldan kullandığı kornerde arka direkte Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda top ağlara gitti: 0-1.

30. dakikada Rothen'in uzaktan şutunda kaleci Volkan'ın göğsünden dönen topu Rajnoch filelere gönderdi, hakem ofsayt gerekçesiyle gol kararı vermedi.

Fenerbahçe, Alex'in yerine Cristian ile girdiği ikinci yarıya golle başladı. Emre'nin sağdan kullandığı kornerde arka direkte iyi yükselen Güiza kafayı vurdu, kaleci Serkan'a çarpan top ağlara gitti: 0-2.

66. dakikada Güiza'nın ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla auta gitti.

67. dakikada Cristian 30 metreden çektiği şutla Ankaragücü kalecisi Serkan'ı mağlup etti: 0-3.

71. dakikada soldan kullanılan kornerde Lugano zor durumda kafayı vurdu, top yandan az farkla dışarı gitti.

77. dakikada Broggi'nin pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşıya kalan İlhan'ın plase vuruşunda Bilica son anda topa ayak koyarak mutlak bir golü önledi.

85. dakikada Sapara'nın kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan İlhan'ın kafayla yaptığı vuruşta Deivid meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.


--------------------------------------------------------------------------------

Ankaragücü: Serkan, Geremi, Koray, Rajnoch (65 Vassell), Muhammet, Hürriyet, Sapara, Mehmet (65 Murat Duruer), Rothen (83 Kaan), Broggi, İlhan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bilica, Lugano, Gökhan Gönül (80 Bekir), Vederson, Emre (73 Deivid), Özer, Selçuk, Mehmet Topuz, Alex (46 Cristian), Güiza

Goller: 23 Mehmet Topuz, 46 Güiza, 67 Cristian

Sarı kartlar: Lugano, Rothen, Cristian, Muhammet

Hakem: Kuddusi Müftüoğlu

Stat: 19 Mayıs

CNNTURK