6 Yaşındaki İtalyan Mali, Dadaşları Büyüledi

Almanya'dan turneye gelen Kanada, İtalyan, Yunan, Küba ve Alman dansçılardan oluşan modern dans tiyatrosunda anne ve babasıyla birlikte rol alan 6 yaşındaki İtalyan Mali Gabrielli izleyicileri büyüledi

Almanya'dan turneye gelen Kanada, İtalyan, Yunan, Küba ve Alman dansçılardan oluşan modern dans tiyatrosunda anne ve babasıyla birlikte rol alan 6 yaşındaki İtalyan Mali Gabrielli izleyicileri büyüledi.
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü ile Goethe Enstitüsünün işbirliği ve DT'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 'Uzatılmış Gençlik Dönemi' modern dans tiyatrosunun Türkiye'de ki üçüncü ayağı Erzurum gerçekleştirildi. Modern dans tiyatrosunun, reji ve koreografisini Cezayir asıllı Fransız koreograf Samir Akika üstlenirken Kanadalı Dawna Dryhorub, İtalyan Gabrio Gabrielli, Kübalı Julio Cesar Iglesias, Alman Ardit Gjikaj ve Lotte Rudhart, Yunan Cristian Zacharas dansçı olarak görev aldı.
Almanya'nın Essen kentindeki Folkwang Dans Okulunda bir araya gelen değişik uluslardan dansçılar Erzurum Devlet Tiyatrosunda modern danslı oyunu sahnelediler. Annesi Alexandre Morales'in sanat danışmanlığı, babası Gabrio Gabrielli de kendisi gibi oyuncu olan Mali Gabriellli, sahnede sanki şov yaptı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan küçük Mali Gabrielli yaptığı Hip Hop ve Break dansıyla izleyicilerden büyük alkış topladı. Çocuk dansçı Mali Gabrielli oyundan sonra yaptığı açıklamada, dans etmeyi ve şarkı söylemeyi çok sevdiğini söyledi.
'Uzaltılmış Gençlik Dönemi' adlı dans tiyatrosunun ana temasını, gençlerin hayatta kalabilme arzusu oluşturuyor. Koreograf Samir Akika, "Yetişkinlikle ilgili beklentiler, kişisel arzular, gelecekle ilgili hayaller ve planlar oldukça fazla. Amaç sahnede kendin olabilmek" dedi.
Komedi tiyatro tadındaki sahnelerin yerini Franz Schubert'ten Bob Marley'e ve Justin Timberlake'e kadar uzanan müzik eşliğinde mükemmel bir dans gösterisi alıyor. Klasik müzik tınıları ve Güney Amerika dans müziği eşliğinde breakdance ve robot hareketlerinin ön plana çıktığı oyunda gençlere özgü neşeli bir doğaçlama havası yer alıyor. Oyunda, gençlik dönemi boyunca sürüp giden çılgınlığı bir parkurda, oyunculuk ve modern dans ile breakdance ile hip hop iç içe geçerek yansıtılıyor. Tahta parçalarından ve karton kolilerden oluşan bir yapım alanı halindeki sahnede, dansçıların bir bölümü dans ederken, diğerleri bir sonraki sahneyi hazırlıyor.