Kürekte Türkiye Kupası heyecanı başladı

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, sezonun en önemli yarışlarından olan Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları bugün yapıldı. Yarış

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen, sezonun en önemli yarışlarından olan Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları bugün yapıldı. Yarışta ilk finaller Sapanca / Kırkpınar parkurunda yapıldı.

Yarışlar Genç C, Genç B ve Genç A - erkekler ve bayanlar kategorilerinde yapıldı. Bugün yapılan 12 final yarışında ekipler kıyasıya mücadele ettiler ve ilk üçe giren sporculara madalyaları Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sapanca İlçesi Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Taranoğlu tarafından verildi.

Yarışlar pazar günü yapılacak 12 final yarışı ile sona erecek. Bugün ve yarın ilk üçe giren sporculara verilen madalyalar dışında, Pazar günü yapılacak kupa töreniyle beraber, takımların iki gün içinde topladıkları puana göre, 6 kategoride de sıralamaya giren kulüplere kupaları ve ayrıca genel puan toplamında birinci olan takıma ise pazar günü yapılacak kupa töreniyle "Gençler Türkiye Kupası" verilecek.

Yarışlara İstanbul, Ankara, Fethiye ve Kocaeli' den 14 kulüp; Adana Gençlik ve Spor, Anadolu Hisarı, Balıkadamlar Spor Kulübü, Beşiktaş, Beykoz Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, Fenerbahçe, Fethiye Belediyesi, Galatasaray, Gebze Yüksek Teknoloji, Kırkpınar, Körfez Hereke Sümer Spor, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sakarya Spor, Şişecam Çayırova, Su Sporları Kürek İhtisas, Tuzla Deniz Yıldızı ve Yıldız Kürek Spor kulüpleri katılacak.

Sapanca Gölü'ndeki kürek heyecanı bu yarıştan sonrada hız kesmeden devam edecek.

21 - 23 Mayıs tarihleri arasında Büyükler Türkiye Kupası, 11 - 13 Haziran tarihleri arasında Büyükler Türkiye Şampiyonası ve 09 - 11 tarihleri arasında da Gençler Türkiye Şampiyonası yarışları da gene Sapanca Kırkpınar' da gerçekleştirilecek ve Gençler ve Büyükler kupaları sahiplerini bulacak.

İlk final günü yarışlarında aşağıdaki sonuçlar alınmıştır;

Genç C Bayanlar Dört Çifte

1- Şişecam Çayırova

2- Anadolu Hisarı

3- Fenerbahçe

Genç A Bayanlar Tek Çifte

1- Balıkadamlar Spor Kulübü

2- ODTÜ

3- Fenerbahçe

Genç A Bayanlar İki Çifte

1- Fenerbahçe

2- Anadolu Hisarı

3- Fethiye Belediyesi

Genç B Erkekler Tek Çifte

1- Sakarya Spor

2- Fenerbahçe

3- Şişecam Çayırova

Genç B Erkekler İki Çifte

1- Sakarya Spor

2- Fenerbahçe

3- Fethiye Belediyesi

Genç B Erkekler İki Tek

1- Galatasaray

2- Anadolu Hisarı

3- Sakarya Spor

Genç B Erkekler Dört Tek

1- Körfez Hereke Sümerspor

2- Galatasaray

3- Şişecam Çayırova

Genç C Bayanlar Tek Çifte

1- Anadolu Hisarı

2- Şişecam Çayırova

3- Fenerbahçe

Genç C Bayanlar İki Çifte

1- Fenerbahçe

2- Şişecam Çayırova - A Ekibi

3- Şişecam Çayırova - B Ekibi

Genç A Bayanlar Dört Çifte

1- Fenerbahçe

2- Fethiye Belediyesi

3- Balıkadamlar Spor Kulübü

Genç B Erkekler Sekiz Tek

1- Galatasaray

2- Fenerbahçe

3- Körfez Hereke Sümerspor

Genç B Erkekler Dört Çifte

1- Fenerbahçe

2- Sakarya Spor

3- Fethiye Belediyesi