Dostlar Meclisi, Türkiye gazetesinin 40. kuruluş yıl dönümünü kutladı

İş, sanat, siyaset, medya ve spor camiasının seçkin isimlerinin katıldığı Dostlar Meclisi'nin 12'inci toplantısında, Türkiye gazetesinin 40'ıncı kurul

İş, sanat, siyaset, medya ve spor camiasının seçkin isimlerinin katıldığı Dostlar Meclisi'nin 12'inci toplantısında, Türkiye gazetesinin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü coşkusu yaşandı.

İhlas Holding VIP Salonu'nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak yaptı. Albayrak, "Bugün çok mutlu bir günüm. Heyecanlıyım. Bu salonda yaklaşık bir yıldan beri düzenli olarak fikri mülahazalarda bulunan Dostlar Meclisi dediğimiz, gönül meclisimiz var. Bu mecliste, gazetemizin gururla ve başarıyla geride bıraktığı 40 yılı yad ediyor ve kutluyoruz. Türkiye Gazetesi her zaman ilkeli ve dürüst yayın politikasıyla bardağın dolu tarafını görmeye çalışmıştır." dedi.

BAŞKAN TOPBAŞ ONUR KONUĞU OLDU

Dostlar Meclisi'nin şeref konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise "Dostlar Meclisi, dostluğu çağrıştırıyor. Dile kolay. 40 yıl koskoca bir ömür. Türkiye Gazetesi'nin istikrarlı ve başarılı yürüyüşünün devamını diliyorum. İstanbul sadece Türkiye'ye değil dünyaya karşı sorumlu bir şehir. Bu şehrin gelişmesi ve renklenmesi için herkesin bir sorumluluğu var. Üniversiteler, STK'lar, mahalli yönetimler, medya ve vatandaşlara görev düşüyor. Biz böyle bir şehirde yaşamanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sorumluluğun en ağırı medyaya düşüyor. Gazeteci arkadaşlarıma 'Hep bardağın boş tarafından bakmayın, dolu tarafına da bakın' demişimdir. Türkiye gazetesi ise her zaman 'bardağın hem dolu tarafından, hem de boş tarafından bakmayı' bilen objektif habercilik anlayışıyla hareket etmektedir." diye konuştu.

TÜRKİYE, DOĞRU HABERİN ADRESİ

Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz siyasiler diyoruz ki; 'medyadan ancak bürokratlar ve siyasiler etkileniyor. Vatandaşlar etkilenmiyor.' Çünkü vatandaş etkilenseydi belki bu görevlerde olmayacaktık. Çünkü medyanın seçim öncesi yanlı yayınlarını da gördük. Arzumuz, gerçekten doğruları yazan ve gerçekleri çarpıtmayan Türkiye gazetesi gibi yayıncılık yapacak medya kuruluşlarının artması. Buna ihtiyaç var. 'Kişinin dostu yanlışı söyler ki, hatayı düzeltsin' diye. Biz de medyaya dostça bir mesaj veriyoruz. Medyanın doğru habercilik yapma mecburiyeti var. Doğru habercilik ilkesinde asla vazgeçmeyen Türkiye gazetesine nice 40 yıllar diliyor ve hepinize teşekkür ediyorum. Bu arada Dostlar Meclisi'nden önce bize 'yorgun görünüyorsunuz' esprisini yapan arkadaşlarıma bir mesaj vermek istiyorum. Yari güzel olanın, gözüne uyku girmezmiş. Benim yarim İstanbul. Böyle güzel bir şehirde uyku uyuyabilir misiniz ki? Sabahın erken saatlerinden itibaren çeşitli programlardaydık. Geçenlerde İstanbul'da 'Dünya Su Forumu' yapıldığı zaman Bild gazetesinde gözüme bir yazı çarptı. Artık Avrupa medyası 'gelecekte dünyanın merkezi İstanbul' diye yorumlarda bulunuyor. Bu güzel şehir insanda yorgunluk mu bırakır?"

Dostlar Meclisi'nin 12. toplantısı İSKİ İdare Müdürü Avni Aşık'ın okuduğu şiirin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.