Ufuk Eğitimciler Derneği öğretmenler için yaz seminerleri düzenleyecek

İzmir'de Ufuk Eğitimciler Derneği ile Eğitim-Bir-Sen'in ortak düzenlediği toplantıda, sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışmanın önemi vurguland

İzmir'de Ufuk Eğitimciler Derneği ile Eğitim-Bir-Sen'in ortak düzenlediği toplantıda, sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışmanın önemi vurgulandı. Dernek Başkanı İbrahim Baştepe, haziran ayında çeşitli branşlarda öğretmenler için seminerler hazırlayacaklarını söyledi.

Baştepe, dernek üyeleri İbrahim Marangoz, Kamuran Aydoğdu, Abdullah Uçan ve Ekrem Kara, Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak'la bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Seminerler konusunda Eğitim-Bir-Sen'in deneyim ve bilgi birikimini paylaşmak istediklerini belirtti. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Şenocak ta seminerlerin her seferinde daha fazla ilgi gördüğünü, kariyer basamaklarını tırmanma, eğitim yöneticiliği, mesleki gelişim gibi konularda olumlu tepkiler aldıklarını aktardı. Şenocak, "Bu konuda Ufuk Eğitimciler Derneği'ne her katkıyı yapmaya hazırız." dedi. Eğitim çalışanlarının oluşturduğu Ufuk Eğitimciler Derneği'ni ağırlamaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Şenocak, "Eğitimcilerden oluşan sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesi, çalışmaların amacına ulaşması açısından son derece önemlidir. Sivil topum kuruluşlarıyla bilimsel konularda ortak çalışma yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki sendikacılık kavramına anlam kazandırdıklarını vurgulayan Abdurrahim Şenocak, şunları söyledi: "Geçen aylarda düzenlediğimiz Eğitim-Bilim-Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Öneri Şûrası'nda, eğitimcilerin en önemli sorunlarını yine kendileri analiz etti. Sonuç raporları, kitapçık haline getirilerek ilgili kurumlara sunuldu. Özellikle sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda kampanyalar düzenlenerek, dikkatleri bu konuya çektik. Demokrasi Buluşması'yla ise Türkiye'deki demokratikleşme sürecine ışık tuttuk."