Turizmi En İyi Anlatanlar Ödüllendirildi

Metinbilim Enstitüsü Derneği ve MELSA tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen "Muğla Turizm Metinleri Yarışması"nda dereceye girenler ödüllendirildi.

İl Özel İdare Salonunda düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, siyasi parti temsilcileri, Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Ümral Deveci ve davetliler katıldı.
Töreninin açılışında konuşan Metinbilim Entstitüsü Başkanı Yrd.Doç. Dr. Ümral Deveci, yarışmaya katılanlara ve dereceye girenlere teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Rıfat Ata da, dereceye girenleri kutlarken, Metinbilim Enstitüsü Derneği'ni bu etkinliği düzenlediği ve Muğla'nın tanıtımına katkı sağladığı için teşekkür etti. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verildi.
Hamle Gazetesi Yazarlarından Özcan Özgür ödülünü Vali Yardımcısı Rıfat Ata'nın elinden aldı: Yarışmada dereceye girenler ve eserleri şu şekilde: Amatör/Usta Yazarlar Kategorisi dalında Özcan Özgür 'Karyalı' rumuzu ile "Zamanın Durduğu Muğla'da Beyaz Yolculuk" başlıklı yazı birinci, 'Mina' rumuzlu yazısı ile Murat Köse ikinci. 'Gezgin-1341' rumuzlu yazısı ile Fatma Mersin üçüncü oldu. Lise Öğrencileri Kategorisinde Zeynep Yavuz, "Geçmişten Günümüze Yaşam Tarzı: yazısı ile birinci, "Saburhane'de Bir Gün" başlıklı yazısıyla Sadık İzgi ikinci, Sena Saygın "Bir Muğla Masalı" başlıklı yazısıyla üçüncü seçildi.
Üniversite Öğrencileri Kategorisi: Birinci: Zeytin rumuzlu Tolga İnal, "Geçmiş ile Geleceğin Gölgesinde Muğla" başlıklı yazısıyla MÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2.sınıf öğrencisi; İkinci: Çılgın Seyyah rumuzlu Burcu Er, "Masal Şehir" başlıklı yazısıyla MÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencisi ve üçüncü Muhabir rumuzlu yazısıyla MÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Hasan Toker, "Muğla'da Zamanı Ayarlamak" başlıklı yazısıyla aldı.