Mobil internetteki payı artıyor, bu yıl 2.4 milyar TL yatırım planlıyor

Turkcell, Türkiye'deki üçlü performansının ve diğer pazarlardaki kısmi iyileşmenin etkisiyle ilk çeyrek gelirlerini % 7 artırmayı başardı. Şirket, bu yıl Türkiye'ye ve teknolojiye 2.4 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor



Turkcell, Türkiye'deki üçlü performansının ve diğer pazarlardaki kısmi iyileşmenin etkisiyle ilk çeyrek gelirlerini % 7 artırmayı başardı. Şirket, bu yıl Türkiye'ye ve teknolojiye 2.4 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor

 

Turkcell'in 2010 yılı ilk çeyreği finansal ve operasyonel sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 8 ülkede 62 milyon aboneye ulaşan şirketin gelirlerindeki büyümede, yüzde 62 gelir artışı yaşayan Superonline'ın etkisine işaret ederek, Grup iştiraklerinden Inteltek'in Spor Toto komisyonlarındaki önemli düşüşe bağlı olarak 30 milyon lira gelir kaybı yaşadığını belirtti.


FİBER HEDEFİ 23 BİN KM
Turkcell'in 2010 yılı ilk çeyreğinde konsolide net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,8 gerileyerek 417,6 milyon lira olarak gerçekleşti. Turkcell'in  gelirleri, özellikle Turkcell Türkiye'nin ve Superonline'ın olumlu katkısı ile 2009 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 7 oranında artışla 2,25 milyar lira oldu. Superonline'ın mali sonuçlarına da değinen Ciliv, ilk çeyrekte şirketin gelirlerinin yüzde 62 artışla 71,2 milyon liraya, AVFÖK'ün ise 5,9 milyon liraya ulaştığını belirtti. Ciliv, '2010'un tümünde Superonline'a 500 milyon liralık yatırım yapacağız. Fiber optik altyapısı, birinci çeyrek sonunda 10 bin kilometreye ulaştı. Sene sonunda 23 bin kilometreye ulaşacak diye planlıyoruz'' şeklinde konuştu.


YÜZDE 20'YE ULAŞTI
Mobil internet verilerini de paylaşan Süreyya Ciliv '1 sene içinde mobil data kullanımı 18 kat artmış. Turkcell'in mobil internet gelirleri ise yüzde 70 artış göstermiş. Mobil data 1 yılda 10 kat ucuzladı. 2010'un ilk 3 ayı, bütün 2009 data kullanımını aşmış durumda. Mobil dışında data gelirlerimiz de var. Data gelirleri, toplam gelirlerimizin yüzde 20'sine yaklaşmış vaziyette' diye konuştu.

Superonline'a 340 milyon $ yatıracak!
l Önümüzdeki yıllarda lokomotif mobil internet ve servisler olacak.
l Azami tarife ve ara bağlantı ücretlerindeki indirim nedeniyle beklentiler yenilendi: 2010'da konsolide gelir ve AVFÖK'de tek haneli büyüme bekleniyor.
l Bu yıl 2.4 milyar TL yatırım planlanıyor.
l 2010 yatırım bütçesinde Turkcell altyapısına 650 milyon dolar, Superonline 340 milyon dolar ve 400 milyon dolar ise uluslararası iştiraklere yönelik olarak kullanılacak.
l 2010 yılı öngörülerine ilişkin olarak, faturalı abone ve abone başı aylık gelir artmaya devam edecek.

EKONOMİ SERVİSİ


Akşam