Ciliv: Bu yıl 2,4 milyar TL yatırım yapacağız



Cep telefonu operatörleri arasında rekabet hız kesmiyor. Birbirinden ilginç kampanyalara imza atan şirketler şimdi de altyapılarını güçlendiriyor. Lider mobil operatör Turkcell, ...



Cep telefonu operatörleri arasında rekabet hız kesmiyor. Birbirinden ilginç kampanyalara imza atan şirketler şimdi de altyapılarını güçlendiriyor. Lider mobil operatör Turkcell, sadece fiber optik kabloya 500 milyon lira yatıracak.

Üçüncü nesil teknolojiyle beraber, cep operatörleri daha hızlı iletişim için gelişmiş altyapı yatırımlarına hız verdi. İletişim şirketi Turkcell, fiber optik altyapı hizmetleri sunan Superonline'a yıl sonuna kadar 500 milyon lira yatırım yapma kararı aldı. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, fiber altyapı yatırımlarının uzun dönemli olduğunu ve yıl sonuna kadar 23 bin kilometre fiber optik kabloya ulaşacaklarını söyledi.
Yeni teknolojilerin geliştirilmesiyle cepte hız devam ediyor. 3G ile 10 megabitleri gören hız, şimdi de 100 megabitleri zorlamaya başladı. Söz konusu hizmeti verebilmek için yeni yatırımlara gerek duyuluyor. Söz konusu trendi yakalamaya çalışan Turkcell yeni yatırımlar peşinde. 2010 ilk çeyrek finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan Süreyya Ciliv, Turkcell'in stratejik şirketlerinden biri olarak tanımladığı Superonline'a yıl sonuna kadar 500 milyon TL'lik yatırım yapacaklarına dikkat çekti. Toplam fiber kablo uzunluğunun 23 bin kilometreye ulaşmasını planladıklarını aktaran Ciliv, fiber altyapının uzun vadeli bir yatırım olduğunu aktardı. Şirketin, kişi başına kullanımı hem seste hem de datada artmaya devam edecek. Rakiplerinin 2 ya da 3 katı fazla Türkiye'ye altyapı yatırımı yaptıklarını kaydeden Ciliv, "Sabit de dahil, Türkiye'ye en fazla yatırım yapan kurumuz. 3G ve servislerimizle devam ediyor. Turkcell olarak mobil iletişimin geleceğine inanıyoruz. "dedi.
2010 yılı birinci çeyrek sonuçlarını da aktaran Ciliv, "Turkcell'in gelirleri yüzde 7 büyüdü ve önceki senenin ilk çeyreğine göre 2,25 milyar TL oldu. Şirketin ilk çeyrek konsolide net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,8 gerileyerek 417,6 milyon lira olarak gerçekleşti. Yurtdışında yeni fırsatları kolladıklarını söyleyen Ciliv, toplamda 2,4 milyar lira seviyesinde yatırım yapacaklarını söyledi. 3G iletişim konusunda da iddialı olduklarını vurgulayan Ciliv, "2009 ve 2010'da Turkcell ikinci bir metro kuruyor. 3G metro. Son iki senede çok hızlı yatırımla dünyanın en gelişmiş 3G teknolojisini Türkiye'ye kurduk." sözlerine yer verdi.

Zaman