Bakanı Yıldırım Sivas'ta iş adamlarıyla bir araya geldi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Sivas'ta iş adamlarıyla bir araya geldi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki yapılan toplantıya Bakan Yıldırım, Vali Ali Kolat, Ordu Vali Yardımcısı Turan Çuhadar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Kahramanmaraşlı ve ordulu iş adamları ile kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, Sivas'ı hem Karadeniz hem de Akdeniz'e bağlayacaklarını ifade ederek, "Bizim hava yollarımızı, demir yollarımız, iletişimimizi geliştirmemiz gerekiyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı tebrik ediyorum 2023 yılı için geniş ufuklu projeler yaptıklarından dolayı. Sivas'ı hem kuzeyden hem de güneyden kuşatacağız. Sivas'ın denizi olacak" şeklinde konuştu.

Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım da, 2003 yılında hükümetten talep ettikleri konuların yüzde 95'inin bu yıl itibariyle gerçekleştiğini ifade etti. Yıldırım ayrıca Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas'ta Cumhuriyetin 100. kuruluş yılının kutlanacağı 2023 yılında yapılmasını istediği talepleri anlattı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ise Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak KAP projesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Ordu Vali Yardımcısı Turan Çuhadar da, 653 kilometre uzunluğunda olan Karadeniz-Akdeniz bölünmüş yol projesi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım Bakan Yıldırım'a teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Gündemde olan KAP projesi ile Sivas-Ordu ve Sivas-Osmaniye arası 3'er saate inecek. Bu proje ile Ordu-Osmaniye arası 6 saat olacak.