Müsaid'ın 20. Yıl Kutlaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kuruluşunun 20. yıldönümü nedeni ile Sütlüce'deki Genel Merkez Binasında bir resepsiyon düzenledi.

MÜSİAD Genel Başkan'ı Ömer Cihad Vardan'ın başkanlığında gerçekleştirilen resepsiyona; Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, İstanbul Ticaret Odası (İTO)Başkanı Murat Yalçıntaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat ve Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım ile çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.
Resepsiyonun ardından bir konuşma yapan Ali Boğa iş adamlarına KOSGEB bugünden itibaren 81 vilayette temsilciliklerini açarak işletmelere daha yakından destek vereceği müjdesini iletti.
Ali Boğa MÜSİAD'ın 20. yılında artık fetih çağına ulaştığını vurguladı. Boğa "MÜSİAD'ın 20. Kuruluş Yıldönümünü çok anlamlı buluyorum çünkü Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaş. Artık MÜSİAD'ın bu emekleme yürüme gençlik çağından sonra fetih çağına ulaştığını ben görüyor ve hissediyorum" diye konuştu.
Geleneksel klasik kalkınma metotları ile Türkiye'nin belirli bir noktaya geldiğini; 2002 yılının sonunda 36 milyar dolar olan ihracatın 2008 sonunda 132 milyar dolar seviyesine çıktığını hatırlatan Boğa şöyle devam etti:
"Mevcut altyapı ile mevcut sanayi tesislerimiz ile nereye kadar gidebiliriz? 200'e gittiğimizi düşünelim. Bugün 200 milyar dolarlık ihracat ürününü taşıyacak yollarımız, lojistik altyapımız ithalat hammaddesi altyapımız bile yeterli değildir. Dolayısıyla Türkiye geleneksel üretim metotları ile geldiği noktada yeni bir zihin değişikliği ile Fatih'in 1453 yılında yaptığı zihin devrimini önce yapmalı arkasından da teknoloji devrimini ve bilim devrimini yapmalı. Fatih ne yapmıştı, 20 yaşında bir genç padişah
çıktı ve top teknolojisini değiştirdi... Direk atış topu yerine aşırtmalı surları aşacak top teknolojisini geliştirdi. Gemi teknolojisini de değiştirdi. Suda yüzen gemiyi kadara yürüttü... Yani önce zihinsel devrimi gerçekleştirdi ardından da fethi gerçekleştirdi. Türkiye geldiğimiz noktada çok şükür dünyanın en büyük 17. büyük ekonomisi haline geldi daha önce 26. sıradaydık Bunda MÜSİAD'ın 5112 üyesinin büyük katkısı var hatta en büyük katkı aslan payı onların."

KOSGEB ARTIK HER İLDE
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın aynı zamanda KOSGEB'i bünyesinde bulunduran küçük ve orta ölçekli işletmelere destek veren bir bakanlık olduğunu kaydeden Boğa 1 yıl önce KOSGEB'in hizmet alanının genişletildiğini hatırlattı.
Boğa "Bildiğiniz gibi 1 yıl önce KOSGEB'in hizmet alanı genişletilmişti. İmalattan ticaret ve hizmet sektörüne de hitap edecek şekilde düzenlenmişti. KOSGEB bugünden itibaren 81 vilayette temsilciliklerini açarak sizlere daha yakından hizmet vermeye devam edecek" dedi.
KOSGEB'i sadece finansman desteği sağlayan bir kuruluş olmaktan da çıkaracaklarını ifade eden Boğa KOSGEB'in finansman desteğinin yanı sıra KOBİ'lere, kendi çalıştıramadığı müşavir ve danışmanların sağlanması veya yatırım konusundaki kararları nasıl vereceği konusunda bilgilendirme yapılması gibi birçok değişik destek de sağlayacağını anlattı.
Boğa sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin altına Allah petrol zenginliği vermemiş verdiyse de biz henüz bulamadık. Ama esasında bizim petrolümüz var bunu iyi keşfetmemiz lazım. Bizim petrolümüz işte buradaki salonu dolduran insanların beyinlerinde. Bu beyinleri doğru motive ettiğimiz zaman genç mühendislerimizin beynindeki petrolü doğru işlettiğimiz zaman, yenilikçi AR-GE'ye dayalı çalışmaları ciddi manada destekliyoruz. Üniversite sanayi işbirliğini destekliyoruz. Teknokentleri düşünün Santez'leri düşünün. Santez'leri
üniversitelere tez getiren ve belirli jürilerden geçen arkadaşlara destek veriyoruz. Genç arkadaşlar projeleri ile geliyorlar. 100 bin euroya kadar karşılıksız, senetsiz, kefilsiz ve geri ödemesiz maddi destek sağlıyoruz. Amacımız buradan geleceğin büyük firmalarını geleceğin büyük mucitlerini ortaya çıkarmak. Eski köye yeni adet çıkaralım; eski imalata yeni metot geliştirelim ve ülkeyi hep beraber omuzlayarak götürelim."

TÜRKİYE'NİN HİZMETİNDE 20 YIL
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise konuşmasında, "MÜSİAD, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi ve demokratik yapısının güçlenmesi için 20 yıldır büyük bir şevkle çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Kurucu Genel Başkan Erol Yarar ve 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat tarafından 20. yıl kutlama pastası kesildi.
Programın sonunda, 20. yıl üyesi olan Kurucu Genel Başkan Erol Yarar'a ve 15. yılı dolduran üyelere plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.
(ERÖ-ERÖ-E)