KRV seçimleri - Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, kömür ocaklarının kapatılmasını istedi

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) seçim çalışmaları kapsamında FDP Münster

Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) seçim çalışmaları kapsamında FDP Münster Bölge teşkilatının düzenlediği toplantıya katıldı.

Kömür ocaklarının iki haneli milyar rakamlarda zarar ettiğini açıklayan Westerwelle, zarar eden kömür ocaklarının kapatılarak buraya ayrılan ödeneğin eğitime aktarılmasını istediklerini söyledi. "İyi bir eğitim, daha çok iş, ülkemizi güçlendirir, kalkınan KRV, kalkınan Almanya istiyoruz." diyen Westerwelle, çok çalışanın çalışmayandan daha fazla kazanması gerektiğini belirterek sözlerine söyle devam etti: "Özel sektör, devletten önce gelir: Devlet özel sektöre, vatandaşa hizmet eder."

Devletin her zaman vatandaşının yanında olması gerektiğine dikkat çeken bakan Westerwelle, ekonominin dinamizmi olan orta ölçekli işyerlerinin desteklenerek ekonomiye ivme kazandırılabilineceğini vurguladı.

FDP KRV Başkanı Andreas Pinkwart ise her çocuk için eğitim eşitliği istediklerini ifade etti. Her çocuğun yeteri kadar eğitim haklarından yararlanamadığını belirtti. Pinkwart, özellikle göçmen çocukların eğitim eşitliğinden mahrum kaldıklarına dikkat çekerek, göçmen çocukların ana dillerini küçük yaşta öğrenmeleri gerektiğini dile getirdi.