Deniz Gezmiş ve arkadaşları Ceyhan'da anıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen 1968 kuşağının gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan sevenleri taraf

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen 1968 kuşağının gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan sevenleri tarafından anıldı. Deniz gezmiş ve arkadaşlarının anıldığı program 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan Gençlik Kolları tarafından organize edilen anma programında Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine vurgu yapıldı. Taliha İşgüven parkında bir araya gelen kalabalık grup, "Yaşasın bağımsız Türkiye", Yaşasın Türk ve Kürk halkların kardeşliği", "Yaşasın işçiler, köylüler" ve "kahrolsun emperyalizm" şeklinde sloganlar attı.

CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının suçunun Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini savunmak ve Amerika'nın ülkemizdeki sömürüsüne karşı çıkmak olduğunu savundu. Kurt, Gezmiş ve arkadaşlarının bundan dolayı dönemin faşist cuntası verilen mücadele karşısında idamla cezalandırdıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Deniz Gezmiş ve arkadaşları için mumlar yakıldı. Kalabalık daha sonra "Denizler yaşıyor, faşizme karşı omuz omuza" diye slogan attı.

Kalabalık anma töreninin ardından sessizce dağıldı. Anma programın katılan Bircan ve Nisa Akcan isimli çocuklar ellerindeki karanfillerle ilgi odağı oldu.