Türkiye ile Ukrayna arasında "2010-2011 Yılı Eylem Planı" imzalandı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kiev'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko ile bir araya geldi. Bakanların baş başa yaptıkları görüşmenin

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kiev'de Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko ile bir araya geldi. Bakanların baş başa yaptıkları görüşmenin ana gündemini Rusya ile işbirliği, Avrupa ve Avrupa-Atlantik ülkeleri ile olan ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular oluşturdu.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından iki ülke arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik "2010-2011 Yılı Eylem Planı" imzalandı, "Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Ortak Bildirisine" paraf atıldı.

Davutoğlu düzenlenen ortak basın toplantısında, Kiev'de çok verimli görüşmeler yaptığını belirterek, Türkiye'nin Karadeniz komşusu olan Ukrayna'yı uluslararası ilişkiler anlamında stratejik ortak olarak gördüklerini söyledi.

Siyasi ilişkilerin mükemmel düzeyde olduğunun altını çizen Davutoğlu, dışişleri bakanlıkları olarak daha yakın istişare yapılması konusunda karar aldıklarını kaydetti. Davutoğlu vize muafiyeti ve serbest ticaret anlaşmaları üzerindeki çalışıldığını bildirdi.

Parafe edilen bildiriye işaret eden Grişçenko, bu bağlamda stratejik ilişkilerin yönlerinin belirleneceğini ve ekonomi ile siyasi alanlarda önemli projelere koordinasyon sağlanacağını belirtti.