Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş: Kupayı hakettiğimizi düşünüyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nı hak ettiklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek 8. ke

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nı hak ettiklerini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek 8. kez müzesine götüren bordo - mavili takımda teknik direktör Şenol Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Fenerbahçe karşısında tempolu bir futbol ortaya koyduk. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Herkesin gördüğü ve söylediği bir olay olduğu için bu konuda çok şey söylemek istemiyorum. Her iki takım da hak ederek geldi. Buraya gelmek de onur verici. Kaybeden için üzücü ama buraya birçok takım gelemedi.'' dedi.

Güneş, maçtan önce gördüğü bir kaç olayın kendini çok etkilediğini dile getirerek, "Stat kenarında iki takım taraftarlarının da birlikte oturduklarını gördüm. Bu Türkiye için çok önemli. İki takımın rekabetini hepiniz biliyorsunuz. İstanbul'da da Trabzon'da da aynı sahneler olsun. Kim kaybederse diğerini tebrik etsin.'' diye konuştu.

"KARŞILAŞMA DAHA FARKLI BİTEBİLİRDİ"

Şenol Güneş, maçta çok net gol pozisyonları bulduklarını hatırlatarak, "Karşılaşma daha farklı da bitebilirdi." dedi.

Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir pozisyon verdik, hatta pozisyon da değildi. Rakibin baskısından yediğimiz bir gol var. Fizik taktik olarak iyiydik. Gol yemeyen bir takıma karşı 1-0'dan sonra 3 gol atarak kazandık. Fenerbahçe, şu anda oynadığı futbol ile ligin en formda ekiplerinden biriydi. Bizim takım da yüzde yüz konsantre olduğu zaman oyuncu birlikteliği ile iyi futbol oynuyor. Son iki maçta iyi oynamadık, biraz kafalar kupaya dönmüştü. Ligde geriden geliyorduk ve açığı kapatamayacaktık. Kupada yapmamız gereken bir iş vardı, bunu da başardık. Avrupa kupalarına tek eleme oynamak istiyorduk. Sezonu erken açmayacağız. Bunu da gerçekleştirdik.''

''İNTİKAM MAÇI DEĞİLDİ''

Bir muhabirin, 5 Mayıs 1996'da Fenerbahçe'ye yenilerek kaçan şampiyonluğu hatırlatması üzerine ise Güneş, "Bu çok söyleniyor. Artık Türkiye bunları aştı. Biz o zaman daha çok hak etmiştik, ancak kaybetmiştik. Trabzonspor - Fenerbahçe rekabetinde kazanılır da kaybedebilinir de. Konuşulabilinir, tartışılınabilir ama intikam maçı gibi ifadeler kullanıldı. Bu bir intikam maçı değildi.'' diye konuştu.

Maçın adamı seçilen ve Trabzonspor'u öne geçiren golü atan Engin Baytar ise çok mutlu olduğunu belirken, "Hocamız sezon başında olsaydı, ligdeki konumumuz da farklı olurdu." diye konuştu.

Geriye düşmelerine rağmen arkadaşlarının yüzüne baktığında motive olduğunu kaydeden Engin, "Maçı kazanacağımızı hissettim. Maça çok iyi hazırlandık ve kazandık. Hocamız sezon başında olsaydı, ligdeki konumumuz da farklı olurdu. Kupa bizim için moral oldu. Takımın neler yapabileceğini gördük. Gelecek sezon hem kupada hem ligde başarılı olmak istiyoruz. Ligde şampiyonluk yıllık haret var onu bitirmek istiyoruz. Kupayı aldık çok mutluyum. Bu benim ikinci finalim. Gençlerbirliğinde de oynamıştım ama orada kaybettim. O zaman kupayı daha kazanacağım demiştim. Çok sevdiğim Trabzonspor'la kupayı aldım." şeklinde konuştu.