Samsun Sbl Tübitak 2010 Proje Yarışması'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl Ankara'da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (SBL) yine Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl Ankara'da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (SBL) yine Türkiye Şampiyonu oldu.
Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Sosyoloji ve Tarih olmak üzere 8 dalda düzenlenen yarışma ile ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve uygulamalı bilimler alanında araştırmaya teşvik etmek, kabiliyetlerini ortaya çıkartmak ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amacıyla düzenlen yarışmaya 3 bin 126 projenin başvurduğu, finale 150 projenin kaldığı öğrenildi.
Samsun İbrahim Tanrıverdi SBL Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Mustafa Raşit Karabağ'ın hazırladığı ve Edebiyat Öğretmeni Nuh Tozlu'nun danışmanlığını yaptığı tarih projesi Türkiye birincisi oldu. Ankara'daki törene katılan Samsun İbrahim Tarnıverdi SBL Müdürü Cengiz Çetinkaya, Edebiyat Öğretmeni Nuh Tozlu ve projesi birinci olan öğrenci Mustafa Raşit Karabağ, Samsun'a mutlu döndüler. Mustafa Raşit Karabağ'ın kendi soyunu araştırmaya başladıktan sonra elde ettiği önemli veriler sonucunda Azerbaycan-Karabağ Bölgesi'nden Amasya'ya yapılan büyük göçün tarihini proje haline getirdiği, Danışman Öğretmeni Nuh Tozlu'nun rehberliğinde çalışmalar yaparak onlarca köyü gezip göçü canlı yaşayan 80-100 yaş arası insanlarla mülakat yaptığı öğrenildi.
Samsun SBL'nin 2009 yılında da Sosyoloji Türkiye Birincisi ve Tarih Türkiye Üçüncüsü olduğu belirtildi.