Osmancık'ta Sahte Para Operasyonu

Çorum'un Osmancık ilçesinde piyasaya sahte para sürmeye çalıştığı iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Osmancık D-100 Karayolu üzerinde bir akaryakıt istasyonundan alışveriş yapan Yaşar K. ve Çağrı A. yaptıkları alışveriş karşılığında işyeri sahibi Özcan G.'ye 100 dolar verdi.
Şahıslardan aldığı 100 doları Türk Lirası'na çevirmek için ilçedeki bir kuyumcuya giden Özcan G. paranın sahte olduğunu anladı. Osmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran işyeri sahibi her iki şahıstan da şikayetçi oldu.
Şahısların yakalanması için çalışma başlatan Osmancık polisi, Yaşar K. ve Çağrı A.'nın akaryakıt istasyonuna geldikleri 34 FH 6531 plakalı otomobille Merzifon istikametine gittiklerini tespit etti. Takibe alınan araç Bölge Trafik İstasyonu önünde, trafik ekipleri tarafından durduruldu. Durdurulan otomobilden inerek ormanlık alana kaçmaya çalışan Çağrı A. polisi uzun süre peşinden koşturdu. Polis ekipleri Çağrı A. ve Yaşar K.'yı kısa sürede yakaladı.
Şahısların üzerlerinde yapılan aramada 600 dolar sahte para ele geçirildi. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.