Kosgeb Ve Banka Kredilerine Ulaşmanın Yolu Anlatıldı

KOSGEB Ordu İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantıda, KOSGEB ve banka kredilerine ulaşmada teminat sorunu yaşayan işletmelere Kredi Garanti Fonu(KGF) teminatıyla kredi kullanma yolu anlatıldı

KOSGEB Ordu İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantıda, KOSGEB ve banka kredilerine ulaşmada teminat sorunu yaşayan işletmelere Kredi Garanti Fonu(KGF) teminatıyla kredi kullanma yolu anlatıldı.
KOSGEB Ordu İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıya KGF Samsun Şube Müdürü Hasan Sarıahmet, KOSGEB Müdürü Sinan Şahin ve Teknoloji Geliştirme Merkezleri Dairesi Başkanlığı KOBİ Uzmanı Baha Bülent Andic ve çok sayıda işletmeci katıldı. KGF Samsun Şube Müdürü Hasan Sarıahmet, KGF'nin bankacılar nezdinde kabul oranını arttırabilmek ve KOBİ'lere bilgi vermek için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Sarıahmet, "KGF, bankalardan kredi alırken teminat sıkıntısı yaşayan KOBİ'lere teminat açısından önem taşıyor. Çalışan sayısı 250'den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye'nin bütün yörelerindeki KOBİ'ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilirler. KGF'den faydalanmak için fonun işlevlerinin de iyi anlaşılması gerekiyor. Bu toplantı ile bu konu hakkındaki bilgi eksikliklerimizi giderdiğimizi düşünüyoruz" dedi.