İzmirli doktarlar Kamerun ve Tanzanya'da 7 bin kişiyi sağlık taramasından geçirecek

Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (EGESADER) ve Ege Sağlık Derneği üyesi İzmirli doktorlar, Başbakanlık'a bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA)

Ege Sağlık Gönüllüleri Derneği (EGESADER) ve Ege Sağlık Derneği üyesi İzmirli doktorlar, Başbakanlık'a bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ile ortak yürütülen proje kapsamında, temmuz ayında Kamerun ve Tanzanya'ya giderek binlerce kişiyi sağlık taramasından geçirecek. Geçen yıl Tanzanya'ya giden 30 doktor, 5 bin kişiyi muayene etmiş ve 50'ye yakın ameliyat yapmıştı. Sıtma hastalığından ölüm oranlarını düşürmek için de 500 cibinlik dağıtılmıştı.

Evlerinden binlerce kilometre uzağa giderek renk, ırk, din ayrımı yapmadan gönülleri fetheden doktorların durağı, bu yıl Tanzanya ve Kamerun olacak. EGESADER üyesi 20 doktor, 27 Temmuz ile 8 Ağustus 2010 arasında Kamerun'a, Ege Sağlık Derneği üyesi 20 doktor da 24 Temmuz ile 8 Ağustos arasında Tanzanya'ya sağlık hizmeti götürecek. EGESADER Başkanı Dr. Emin Şimşek ve Genel Koordinatörü Murat Tıraş, bu yılki hedeflerinin 7 bin kişiyi muayene etmek ve 1 ton ilaç götürmek olduğunu belirtti. Afrika ülkelerinde Kanada, Almanya, İngiltere ve Çin gibi ülkelerden giden doktorların devamlı kaldığının altını çizen Dr. Şimşek, "Bizim ekibimiz de giderek genişliyor. Yaptığımız hizmeti gören birçok doktor, gönüllü olarak ekibimize katılmak istiyor." dedi. Sağlık taramasının yanında bu ülkelerde bulunan doktorlara eğitim de verdiklerini anlatan Şimşek, yöneticilerden de yeniden gelmeleri için davet aldıklarını söyledi.