Hedef büyüttü, Antalya'da bin 400 yataklı kapasite artırımına gidecek

20 yılı geride bırakan Lykia, Türk turizminin geleceğine yön veren yatırımlarına devam ediyor. Dünya taleplerini ve trendlerini Türkiye'nin değerleriy

20 yılı geride bırakan Lykia, Türk turizminin geleceğine yön veren yatırımlarına devam ediyor. Dünya taleplerini ve trendlerini Türkiye'nin değerleriyle buluşturduklarını kaydeden Lykia Group Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, Antalya'da mevcut bin 200 yatağa ek olarak bin 400 yataklı kapasite artırımı yapacaklarını açıkladı.

Movenpick Otel İstanbul'da yaptığı basın toplantısında yeni projelerini açıklayan Silahtaroğlu, turizm sektöründe markalaşmak ve farklılaşmak için yeni yatırımlar planladıklarını dile getirdi. Lykia Group Yönetim Kurulu Başkanı, "Şirket olarak, 20 yıldır sürekliliğini korumuş ve uluslararası platforma taşınmış tek Türk resort markası olmaktan dolayı gururluyuz." dedi. Lykia olarak sürekli yeniliklere imza attıklarına işaret eden Burhan Silahtaroğlu, ilk aile konseptini kendilerinin başlattığını, Çocuk Cenneti ile sektörde devrim yaptıklarını ve Kapadokya'daki balon ve Fethiye'deki yamaç paraşütü ile trend oluşturduklarını vurguladı.

Akdeniz çanağının ilk Links Golf sahasını hizmete açtıklarını ifade eden Silahtaroğlu, "Kanımca Akdeniz'de bile olmayan bir ürün paketiyle konuklarımıza birçok fırsat sunacağız. Gelir seviyesi yüksek olan yabancı turistler buraya gelip villa kiraladıklarında, kendilerine özel bir plaj, bir golf arabası ve seyyar telefon tahsis edilecek. Masaj dahil her türlü hizmet ayaklarına kadar götürülecek. Ayrıca İstanbullulara da trafik sıkışıklığından dolayı hafta sonları veya kısa süreli İstanbul'dan kaçıp her türlü spor ve dinlenceyi tadabileceği bir resort olarak hizmet vermek istiyoruz. İsteyen ailelere kayar devre mülk sistemi ile sene başında yaptıkları toplu ödeme karşılığı esnek dönemlerde tatil yapma olanağı sağlayacak konaklama imkanları sağlayacağız. Bu senelik kayar devre mülk sisteminin büyük ilgi göreceğine inanıyorum." diye konuştu.

Burhan Silahtaroğlu, önümüzdeki dönemde doğa içinde doğanın bütün zenginliklerini tadarak televizyon, telefon ve bilgisayarsız sadece doğa nimetleriyle geçirilecek birkaç güne yönelik eko turizmi hizmete sunmayı planladıklarını bildirdi.

Sektöre adım attıklarından beri Türk turizmine doğru yenilikleri getirmeyi bir sorumluluk olarak gördüklerini söyleyen Silahtaroğlu, gelecek için iki temennisini şöyle açıkladı: "Birincisi; herhangi bir üniversitemizin bir turizm enstitüsü kurması, bu trendleri devamlı olarak araştırması, değerlendirmeleri aktarması ve strateji tespitleri yapmasıdır. İkinci dileğim ise; bugün 10 milyon turisti ağırlayan Antalya'nın bünyesindeki beş amfi tiyatroyu restore edip Antalya'yı bir kültür festivalleri şehri haline sokmasıdır. Gelen turistlerin sadece yüzde 5'i -ki, bundan çok daha fazla olacaktır- bu etkinliğe katılsa 500 bin seyirciyle Antalya, tasavvur edilmez bir yere gelir ve imaj çıtası çok yükselir."

LykiaGroup Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Silahtaroğlu Esmer ise grup olarak 20 yılda oluşturdukları katma değeri şöyle açıkladı: "Türk turizminin geleceğine güvencimizin göstergesi olarak, 20 yıllık LykiaGroup markasını zincir haline dönüştürmek ve kalıcı eserler yaratmak için çalıştık. Aradan geçen 20 yılda Lykia World dünyasında, 235 bin aileyi misafir ettik. 7 bin 700 kişiye doğrudan, aileleriyle beraber toplam 23 bin kişiye istihdam sağladık. Ortalama çalışma süresi 5,3 yıl olarak sektörde uzun ve istikrarlı iş imkanı yarattık. 10 yıl önce nitelikli eleman yetiştirmek için 2 yıllık çıraklık okulu açtık ve bugüne kadar 125 öğrenci mezun ettik. Çevre bilinci içerisinde tesislerimizde güneş panelleri yatırımıyla güneş enerjisi kullanımı, arıtma tesis yatırımıyla su tasarrufu sağladık. Gelişimine lider olduğumuz bölgelerde doğal hayatı koruma sorumluluğunu da üstlendik. Kelebekler Vadisi'ndeki doğal hayatı etkilememek için havai fişek gösterilerini kaldırdık. 2,5 km. sahili olan Antalya'daki otelimizde yumurtlayan Caretta Caretta'ları Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği yaparak korumaya aldık. Ve bütün bu kalite ve hizmet anlayışımız sayesinde tur operatörleri tarafından 46 kez ödüllendirildik."