Halk Eğitim Merkezi'nin, temyize taşıdığı tahliye davasından boşaltma kararı çıktı

Hatay'ın Erzin ilçesinde İl Özel İdaresi ile kira yüzünden mahkemelik olan Halk Eğitim Merkezi, temyize taşıdığı tahliye davasını kaybetti. İl Özel İd

Hatay'ın Erzin ilçesinde İl Özel İdaresi ile kira yüzünden mahkemelik olan Halk Eğitim Merkezi, temyize taşıdığı tahliye davasını kaybetti. İl Özel İdaresi'ne kira ödemediği için aynı kurum tarafından Hatay İcra Mahkemesi'nde hakkında tahliye davası açılan Erzin Halk Eğitim Merkezi için, dört yıldır hizmet verdiği binayı boşatma kararı çıktı.

Hatay İcra Mahkemesi'nin tahliye kararını bir üst mahkemede temyize taşıyan Erzin Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine buradan da kötü haber geldi. İcra mahkemesinin verdiği kararı onaylayan üst mahkemeden de Halk Eğitim Merkezi'ne tahliye kararı çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dört yıl önce taşındığı hükümet konağının zemin katında yaklaşık iki bin metrekare alanda kursiyerlere hizmet veren Halk Eğitim Merkezi, kira ödemediği gerekçesi ile İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz aylarda mahkemeye verildi.

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kira ödeneği gelmediği için kira bedelini İl Özel İdaresi'ne ödeyemeyen Halk Eğitim Merkezi aynı kurum tarafından Hatay İcra Mahkemesi'ne verildi. Davada haklarında çıkan tahliye kararını bir üst mahkemede temyize taşıyan Halk Eğitim Merkezi yöneticileri buradan da umduğu cevabı alamayınca dört yıldır hizmet verdikleri binayı boşatma kararı ile karşı karşıya kaldı.