Eski Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler:

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca'nın Anayasa değişiklik teklifinin parti kapatmaları düzenleyen 8. maddesinin reddedildiği oylamaya yönelik hazırladığı "fire" listesinden dolayı kendisinden bizzat özür dilediğini söyledi.
İHA muhabirinin konuyla ilgili sorusuna cevap veren AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, fire listesinin gündeme düşmesinin ardından Faruk Koca'nın grup toplantısında kendisinden ve listede ismi geçenlerden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında özür dilediğini belirtti. Faruk Koca'nın bizzat kendisinin de yanına gelerek 'özür dilediğini ve gönlünü aldığını' belirten Güler, "Ben bu listeyi ciddiye almıyorum. Unutulmasın ki ben bu partinin kurucu üyesiyim. Aynı zamanda partinin kuruluş programını
yazanlardan birisiyim" dedi.
Partinin kurucu üyesi ve parti programını yazan isim olmasına rağmen, retçi milletvekillerinden asla olmadığını dile getiren Güler, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Hiçbir zaman da olamaz" açıklamasında bulundu.
AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, fire listesi iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaparak, AK Parti Grubu içinde, AK Parti camiası içindeki hiçbir arkadaşıyla ilgili böyle bir tasarrufta bulunmasının asla söz konusu olamayacağını belirterek, "İsmi geçen arkadaşlarımla ilgili böyle bir tereddüdün şahsımda oluşması da mümkün değildir. Bu arkadaşlarımın en az benim kadar partimize ve bu hareketimize sevdalı oldukları herkesçe bilinmektedir. Adım kullanılmak suretiyle isimleri etrafında tereddüt ve
güvensizlik oluşturulmak istenen milletvekili arkadaşlarımın her biri en az Faruk Koca kadar AK Parti'lidir, bu hareketin gönüllüsüdür, kurucusudur, millet sevdalısıdır. Şahsımdan hareketle bu davanın öncüsü olan isimlere karşı girişilen maksatlı saldırı nedeniyle her birinden ayrı ayrı özür diliyorum" demişti.