Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Azarov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Mıkola Azarov tarafından kabul edildi. Başbakan Azarov, Türkiye ile Ukrayna ilişkilerin çok iyi se

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Mıkola Azarov tarafından kabul edildi. Başbakan Azarov, Türkiye ile Ukrayna ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu belirterek nükleer enerji salansında işbirliği teklif etti. Ukrayna'da hâlihazırda 15 reaktörün aktif olduğunu belirten Azarov Ukrayna'nın bu alandaki birikimini Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Davutoğlu ise nükleer enerji konusunda daha detaylı görüş alış-verişinde bulunmak üzere enerji bakanının Ukrayna'ya gelebileceğini belirtti. Başbakanlıkta yapılan görüşmede konuşan Davutoğlu, Ukrayna'yı dış politikada en önemli pivot ülkelerden biri olarak gördüklerini söyledi.

Siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değinen Davutoğlu, serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının önemine değindi.

Konuyu değerlendiren Azarov ise AB ile de serbest ticaret anlaşması sürecinde olduklarını Türkiye ile eş zamanlı bu süreci devam ettireceklerini belirtti. Davutoğlu, Serbest Ticaret Anlaşması ve vize muafiyeti konularının iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.