Ağrı'daki Şike İddiaları Sonuçlandı

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erkan Kösedağ, şike iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve buna göre yeni şampiyonun Doğubayazıtspor olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ve Patnosspor'un lider olarak tamamladığı Ağrı Amatör Ligi'nde şampiyon değişti. Patnosspor'un Tedaşspor'u 9-0 yendiği maçta şike olduğu iddiasıyla Doğubayazıtspor yönetimi Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurduğunu hatırlatan (ASKF) Başkanı Erkan Kösedağ, TFF Etik Kurulu, 'Müsabaka Sonucunu Etkileme' başlıklı 55. maddesinin ihlal edildiği kanaatine vardığını belirtti.
Kösedağ, "TFF, Tedaşspor ile Patnosspor takımlarını bir alt lige düşürülmesine ve bir alt ligin olmaması halinde ise bir yıl süre müsabakalara alınmaması cezasının yanı sıra şike olayına karışan kişilerin de disiplin kuruluna sevkine karar vermiştir. TFF Amatör İşler Müdürlüğü bu karar doğrultusunda Türkiye 3. Lig'e yükselme müsabakalarına Ağrı ilini temsilen Doğubeyazıtspor'un katılmasına ve puan cetvelinin buna göre düzenlenmesin karar vermiştir. Bu karar ilgili üç kulübede tebliğ edilmiş olup, karara karşı kulüplerimizin tahkim yolu açıktır" dedi.