Zafer Kalaycıoğlu: İki takımda finali hak etti

TBBL'de play-off finalinde mücadele edecek olan Galatasaray'da Baş Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, iki takımın da sezon içerisindeki performanslarıyla fin

TBBL'de play-off finalinde mücadele edecek olan Galatasaray'da Baş Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, iki takımın da sezon içerisindeki performanslarıyla finali hak ettiğini söyledi.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray'da Baş Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, iki takımın da sezon içerisindeki performanslarıyla finali hak ettiğini söyledi.

6 Mayıs Perşembe günü saat 20.30'da Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak olan ilk karşılaşma öncesi iki takımın da finali hak ettiğini söyleyen Baş Antrenör Zafer Kalaycıoğlu, "Gerçekten de herkesin gönlünden geçen finali yaşayacağız. Çünkü bayan basketbolunun ilerlemesi, büyük kulüplerin yaptığı yatırımlarla doğru orantılı olduğuna inanıyorum. Bayan basketbolunun tarihine baktığımız zaman kupaları kazanan iki takım finale kalmış oldu. Galatasaray olarak son dönemlere baktığımızda en çok sakatlıklarla boğuşan takım durumundayız. Geçtiğimiz seride Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında normal sezonda Sophia Young'ı kullanamamıştık ki ona rağmen kazandık. Bahar'ın ve son olarak da play-off'ta Katie Douglas'ın sakatlanmasına rağmen maçlarımızı kazanmayı başardık. Bu bizim takım olarak ne kadar çok istediğimizin, herkesin ne kadar eksikliğini gidermek için çalıştığının bir göstergesi" dedi.

Oyun kurucu pozisyonunda Işıl Alben'in sakatlanması üzerine Nilay ve Tuğba'nın önemli sorumluluk aldığını belirten Kalaycıoğlu, "Onların bu katkısını saygıyla karşılıyorum. Amacımız kendi işimizi yapmak. Ligde en az sayı yiyen ve en iyi savunma yapan takım olarak bu performansımızı sürdürmek istiyoruz. Fenerbahçe karşısında daha iyi oynamamız gerekiyor. Çünkü maçlar daha zorlu geçecek. Türkiye Kupası tek maç üzerineydi. Ancak şimdi iki takımında şampiyon olabilmesi için 3 maç kazanması gerekiyor. İyi oynayan taraf mutlaka kazanacaktır." diye konuştu.

Kariyeri boyunca bir çok kez final oynadığını ve ilk maçın nerede oynandığının önemli olmadığını sözlerine ekleyen tecrübeli antrenör, "Önemli olan maçın nerede oynandığından çok nasıl oynandığıdır. Bizim kazanmamız için daha iyi oynamamız ve savunmamızı daha iyi yapmamız gerekiyor. Rakibimizin nasıl kurulduğunu ve ne kadar uzun süredir bir arada oynadığını en iyi şekilde bilen benim. Gerçekten onlarda hiç eksik göremiyorum. Begüm sakatlandı ama doğrusu o da sezon içerisinde fazla dakika alamıyordu. Onun dışında Nevlin'in olmaması önemli bir kayıp. Bizde de Işıl yok. Sonuçta hiçbir şeyi kötü yapmamamız gerekiyor. Kim daha az hata yaparsa o şampiyonluğa ulaşacaktır." açıklamasında bulundu.