Şehit kardeşinin nişan yüzüğünü vali taktı

Geçtiğimiz aylarda Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit olan İskenderunlu P. Onb. Fatih Yonca'ın ağbeyi Hakan Yonca'nın nişan töreni devlet erkanının ka

Geçtiğimiz aylarda Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit olan İskenderunlu P. Onb. Fatih Yonca'ın ağbeyi Hakan Yonca'nın nişan töreni devlet erkanının katılımı ile yapıldı. Dörtyol'da yapılan törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sivil ve askeri erkan büyük ilgi gösterdi.

Yeşil Mahalle Sudeposu Sokak'ta yapılan törende bir konuşma yapan Vali Celalettin Lekesiz "Gençlerimizin bu mutlu gönünde aralarında olmaktan gurur duymaktayım. Bu arkadaşımızın kardeşi geçtiğimiz aylarda şehit düşmüştü biz de devlet ve millet olarak bu aileye sahip çıktık. Acılarında yanlarında olduğumuz gibi bu mutlu anlarında da yanlarındayız. İnşallah hayırlı bir evlilik olur." dedi.Nişanlanan gençlerin üç S kuralına riayet etmelerini isteyen Vali Lekesiz, üç S kuralını şu şekilde açıkladı: Sevgi, saygı ve sabır.

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İlçe Müftüsü Ali Yazıcı ve diğer din görevlilerinin Kur'anı Kerim okuyup dua etmesinden sonra yüzükler vali ve jandarma komutanı tarafından takıldı.

Şehit Annesi Gülsüm Yonca "Bu mutlu anımızda bizleri yalnız bırakmayan başta valimiz olmak üzere tüm yetkililere şükranlarınızı sunuyoruz." dedi.

Daha sonra şehit kardeşi Hakan Yonca ve gelin adayı Fatma Kara törene katılanların tebriklerini kabul etti.

Törene Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Jnd .Alb. Vedat Çolak, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, Dörtyol Garnizon Komutanı Taşkın Keleş ve diğer yetkililer ile vali, alay komutanı ve kaymakam eşleri katıldı.