Ordu Tabipler Odası Başkanı Yağlı: Doktorlar her gün 100 hastaya bakmamalı

Ordu Tabipler Odası Başkanlığı görevine seçilen Dr. Mithat Yağlı, doktorların her gün 100 hastaya baktığına dikkat çekerek, durumlarının iyileştirilme

Ordu Tabipler Odası Başkanlığı görevine seçilen Dr. Mithat Yağlı, doktorların her gün 100 hastaya baktığına dikkat çekerek, durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yağlı, hekimlerin tam gün yasası, döner sermaye dağılımındaki dengesizlikler, aile hekimliği, özel-kamu hastaneleri arasındaki rekabet, özlük hakları, zor çalışma şartları ve ekonomik sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Yağlı, "Hekimlik mesleği kutsal bir meslektir. Bunun yanı sıra en uzun eğitimi olan en riskli meslektir. Hata payı yoktur, geri dönüşü de yoktur. Bugün 1 hekim arkadaşımızın günde 100'e yakın hasta baktığını düşünürseniz hata yapması kaçınılmaz hale gelir. Maalesef insanlarımıza yeteri kadar vakit ayıramamanın ve yeteri kadar ilgilenememenin sıkıntısını yaşamaktayız Bunun sonucu da açılan tazminatlar hapis cezaları bizleri üzmektedir." dedi.

Sağlığa ayrılan payın çok az olduğuna dikkat çeken Yağlı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde sağlığa ayrılan pay maalesef içler acısıdır. Ve ne hikmettir ki bu oran her geçen gün azalmaktadır. Avrupa Birliği ülkeleri arasında nerdeyse sonuncu sıradayız."

1 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerinin ardından yeni yönetimi oluşturduklarını söyleyen Yağlı, "16. genel kurulunu yaptık ve akabinde 2 mayıs Pazar günü tabib odası yeni yönetim ve kurulları belirlemek amacıyla seçimimizi gerçekleştirdik. Tek liste halinde girilen seçim de bir hekim arkadaşımız bağımsız aday oldu. tamamen sevgi ve saygı içerisinde geçti. Seçime 124 hekim arkadaşımız oy kullandı. Bizler katılımın daha fazla olmasını bekliyorduk. Seçime tek liste olması ve havanın da güzel olması nedeniyle beklediğimiz katılım olamadı diyebilirim. Yine de güzel bir seçim süreci yaşadık." değerlendirmesini yaptı.

Yapılan seçim sonucuna göre yönetim ve diğer kurullar şu isimlerden oluştu:

Yönetim kurulu: Dr. Mithat Yağlı, Dr. Tahircan Türkeli, Dr. Mukadder Korkmaz, Doç Dr. Ali Ayyıldız ve Dr.Oğuzhan Arun.

Denetleme kurulu: Dr. Erkan Oğuz, Dr.İsmail Kural, Dr .Nurcan Duman.

Onur kurulu; Dr . Atilla Öztürk, Dr . Ömer Ayaşlı, Dr. Kenan Uralkan, Dr. Hulusi Gürel, Dr. Hüseyin Sağlam.

Kongre delegeleri: Dr. Özgür Enginyurt, Dr. Kemal Baykal, Dr. Hakan Duman, Dr. Cevdet Birinci, Dr. Hami Okutan.