Kuşadası Plajlarına 'En İyi Çevre Eğitim' Ödülü

Kuşadası Belediyesi, "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri" sertifikasına layık görüldü.

Plaj ve marinaların çevre eğitimi konusundaki çalışmalarını teşvik etmek amacıyla plajlar için 2001, marinalar için 2006 yılından itibaren sezon içerisinde Mavi Bayrak programı kapsamında çevre eğitim etkinliklerini en etkili şekilde gerçekleştiren ve bunları en iyi şekli ile raporlayan belediye, turistik tesis, yerel dernek ve marinalara "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri" sertifikası veriliyor. Bu kapsamda 07 Nisan 2010 tarihinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nda, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm
Bakanlığı, Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye ve Ankara Üniversitesi Eğitm Bilimleri Fakültesinden oluşan jüri değerlendirmesi sonucu plaj kategorisinde Kuşadası Belediyesi bu sertifikaya layık görüldü.
Kuşadası Belediyesi'ne sertifikası 2010 yılı Mavi Bayrak töreninde verilecek. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 29 Mart 2009 tarihinde seçilir seçilmez yaptıkları ilk işlerden birinin Kuşadası plajlarını halka açmak ve düzenlemek olduğunu belirterek, "Yaptığımız bu çalışmaların ürününü hem belediye hem de şehir olarak almanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Plajlardaki çalışmalarımız daha da geliştirilerek devam edecek" dedi.