FIBA TV ekibi, Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu

FIBA TV ekibi ve 2010 Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerinden oluşan heyet Sinan Erdem Spor Salonu'nda şampiyona boyunca yapılacak canlı yayınlar

FIBA TV ekibi ve 2010 Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerinden oluşan heyet Sinan Erdem Spor Salonu'nda şampiyona boyunca yapılacak canlı yayınlar ile ilgili incelemelerde bulundu.

FIBA Etkinlikler Direktörü Predrag Bogosavljev, 2010 Etkinlik Direktörü Emin Balcı, FIBA'nın TV ve yayınlarından sorumlu direktörleri Paul Stimpson ve Stephanie Mignot ile diğer FIBA ve Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerinden oluşan heyet, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın final grubu maçlarına evsahipliği yapacak Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak canlı yayınlar ile ilgili olarak bir dizi incelemelerde bulundular.

Yerel Organizasyon Komitesi, FIBA Heyeti'ne Sinan Erdem Spor Salonu içerisindeki basına ait alanları gezdirirken, şampiyona boyunca medya mensuplarının görev yapacağı mixed zone, basın toplantı odası, basın çalışma odası, basın tribünü gibi alanlar gözden geçirildi. Tüm bu alanlardaki çalışmaların ufak detaylar haricinde bitmiş olması FIBA heyeti tarafından memnuniyetle karşılandı.

Basın mensupları için önemli bir haber kaynağı olan ve şampiyona boyunca yayın hakkı olmayan kuruluşların da oyuncularla röportaj yapabilecekleri mixed zone ve burada yapılabilecek yayınlar ile ilgili fikir alışverişinde bulunan heyet, yayıncı kuruluş tarafından yapılacak saha içi röportajları ile ilgili olarak da uygun yerleri gözden geçirdi.

Şampiyona boyunca yayın yapacak olan ana kameraların koyulacağı yerler ve kamera açıları için uygun yerlere karar verilirken, kameralar ve yayın için gerekli olan teknik ihtiyaçlar gözden geçirildi. Salonda incelemelerde bulunan heyet, özellikle saha içinde görev yapacak kameramanların çekim esnasından seyircilerin görüşlerini kapatmamaları için yer seçimlerini titizlikle yaparken, bazı kameraların da platforma ile yükseltilmesine karar verildi.

Heyet, salon içindeki incelemelerinin ardından salon dışında da bir dizi incelemelerde bulundu. Canlı yayın arabalarının duracakları yerlere karar verilirken, salonun planları dâhilinde yayın kablolarının da salon içerisine nasıl geçeceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan gezi ve incelemelerin ardından kısa bir durum değerlendirme toplantısı da yapan heyet, toplantıda yapılan inceleme gezisinde alınan kararları bir kez daha gözden geçirdi.

FIBA ve Yerel Organizasyon Komitesi'nden oluşan heyet bugün Ankara Arena'da incelemelerde bulunurken, yarın da İzmir Halkapınar Spor Salonu'na geçecek. 6 Mayıs Perşembe günü Kayseri'ye geçecek olan heyet burada da Kadir Has Spor Salonu'nda incelemelerde bulunduktan sonra 7 Mayıs Cuma günü yeniden İstanbul'a dönerek Abdi İpekçi Spor Salonu'nu gezerek incelemelerini tamamlayacak.