Urla'da ikinci etap atık su kanalı çalışması başlıyor

İzmir'in turistik ilçelerinden Urla'nın en büyük problemlerinden biri olan alt yapı problemi için İleri Teknoloji ve Urla Biyolojik Atık Su Arıtma Tes

  İzmir ' in turistik ilçelerinden Urla ' nın en büyük problemlerinden biri olan alt yapı problemi için İleri Teknoloji ve Urla Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ' ni hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi , ikinci etap kanal çalışmalarına başlıyor . Toplam 25 , 4 kilometrelik kanalla Urla merkez , İskele , Çeşmealtı , Zeytinalanı ve Şirinkent mahallelerinde eksik kalan ve foseptikle toplanan evsel atıklar , sağlıklı bir sisteme kavuşturulacak . İhale sürecinin ardından başlayacak çalışmalar , bir yılda tamamlanacak . Proje kapsamında ayrıca 2 . Çay Sokak civarındaki yağmur suyu probleminin çözümü için 400 metre uzunluğunda menfez döşenecek .

Urla ' daki biyolojik atık su arıtma tesisi , 2009 başında açılmış ve 4 milyon 390 bin liraya mal olmuştu . İlçe merkezi , İskele , Çeşmealtı , Kalabak ve Zeytinalanı bölgelerinin atık suyunu arıtan tesisle birlikte Büyükşehir Belediyesi , 1 , 8 milyon liralık yatırımla İller Bankası tarafından yapılamayan ve yeni yerleşime açılan alanlarda foseptikle toplanan evsel atıklar için de kanal sistemi oluşturmuştu . Geçen yıl 30 , 4 kilometrelik kanal şebekesi döşenerek arıtma tesisine entegre edilmişti . 25 , 4 kilometrelik kanal hattının da tamamlanmasıyla ilçede 225 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi . atık su arıtma tesisine bağlanmış olacak .