Tarzan Ve Çevre Günleri'nde Geri Kazanım Vurgusu

Manisa Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında, geri kazanıma dikkat çekmek amacıyla Manolya Meydanı'nda Geri Kazanım Projesi standı açıldı

Tarzan Ve Çevre Günleri'nde Geri Kazanım Vurgusu
Manisa Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında, geri kazanıma dikkat çekmek amacıyla Manolya Meydanı'nda Geri Kazanım Projesi standı açıldı.
Açılış törenine Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, geri dönüşüme destek veren kurumlarla okullar katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hızla devam etmekte olan "Manisa Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi"nin 2006 yılında başlatıldığını ve projenin devam etmekte olduğu 18 mahalleye 2009 yılında 12 mahallenin daha ilave olduğunu belirterek, "Toplamda kaynakta ayrı toplama çalışmalarında 30 mahallede 49 bin 500 konuta ulaşılmıştır. 2010 yılında diğer mahallelerimizde de gerçekleştirilecek çalışmalar ile Manisa'mızdaki diğer konutlara da ulaşılacaktır. Sistemimize yeni katılan firmalarımız ile GEKAP Projemize başarılı bir şekilde daha da geliştirerek devam edeceğiz" dedi.
Ambalaj atıklarının kaynağında çöpten ayrı bir şekilde toplanabilmesi için yerleşim yerlerinde, okullarda, caddelerde ve işyerlerinde düzenli geri kazanım sistemleri oluşturulduğunu belirten Başkan Ergün, "Ambalaj atığı toplama araçları ile yerleşim birimlerinden, okullarımızdan, caddelerden, işyerlerinden oluşan ambalaj atıklarının düzenli bir şekilde toplanması sağlanmaktadır. Bu sistem daha da gelişerek ilerleyecektir. Kentimizde ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplama miktarının artması için yapılması gereken tüm çalışmalar birlikte çalıştığımız firmalarımız ile hızla devam edecektir. Geri kazanım bilincini, tüm halkımızın kazanmasını istiyor, daha iyi bir gelecek ve çevre için sürdürdüğümüz geri kazanım projemizi hızla geliştiriyoruz. Sistemimize katılan yeni firmalar: Baldır Ltd. Şti. 9 mahallede hizmet verecek, Kardeşler Hurdacılık 10 mahallede hizmet verecek, Ünalan Ltd. Şti. 9 mahallede hizmet verecek ve Karplast Ltd. Şti. 10 mahallede hizmet verecek. Mevcut firmamız Başaranlar Demir Çelik İnş. Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş ile de 12 mahalle ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından geri dönüşüm projesine verdikleri destekle öne çıkan ilk üç okula ödüllerini Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar takdim etti. Birinci olan Halit Görgülü Lisesi'nin ödülünü Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, ikinci olan Hasan Türek Anadolu Lisesi'nin ödülünü Belediye Başkanı Cengiz Ergün, üçüncü olan Fatih Anadolu Lisesi'nin ödülünü ise Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar verdi.
Protokol üyeleri daha sonra Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 'Ambalaj atıklarının geri kazanılması kampanyasını destekliyorum' adlı kampanyaya imza attı.