İsrail Saldırısı Abd Medyasında Washıngton

-İSRAİL SALDIRISI ABD MEDYASINDA WASHINGTON (A.A) - 31.05.2010 - İSRAİL'İN GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRISI ABD MEDYASINDA DA GENİŞ YER BUL

 

-İSRAİL SALDIRISI ABD MEDYASINDA

WASHINGTON ( A . A ) - 31 . 05 . 2010 - İsrail ' in Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren gemilere saldırısı ABD medyasında da geniş yer buldu .

CNN televizyonun ' son dakika ' ibaresiyle verdiği haberde , askerlerin halatla gemiye inmesi , bir sivilin sopayla İsrail askerine karşı koyması ve yaralı gö ; rü ; ntü ; lerine yer verildi .

İsrail ordusunun CNN ' e yaptığı aç ; ıklamaya gö ; re , 10 ' dan fazla ö ; lü ; nü ; n bulunduğu , 10 askerin de yaralandığı belirtilen haberde , Dışişleri Bakanlığının İsrail ' den acil aç ; ıklama beklediği ifade edildi .

Haberde , Mısır ' daki CNN muhabirine bağlantı yapıldı ve muhabir , temas kurduğu Mısırlı bir yetkilinin saldırıya şaşırmadığını , bunu ' kaç ; ınılmaz ' olarak nitelendirdiğini aktardı .

Tü ; rkiye ' deki İsrail Konsolosluğu ö ; nü ; ndeki protesto gö ; sterisine canlı bağlanan CNN ' in bö ; lge muhabiri , gö ; steriye ilişkin ayrıntı verdi ve ' intikam yeminleri edildiğini ' sö ; yledi . Muhabir , ' bir zamanlar bö ; lgede yakın stratejik ilişki iç ; indeki Tü ; rkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin son yıllarda bü ; yü ; k zarar gö ; rdü ; ğü ; , bu olayın da iki ü ; lkeyi daha fazla gerebileceği ' yorumunda bulundu .

CNN ' in internet sitesindeki haberde de İsrail askerlerinin , sabaha karşı , Gazze ' ye yardım gö ; tü ; ren bir Tü ; rk gemisine ç ; ıktığı belirtildi . Ö ; zgü ; r Gazze Hareketi ' nin Twitter sayfasına konulan , ' Yerel saatle 04 . 30 ' da İsrail komandoları , helikopterden Tü ; rk gemisinin gü ; vertesine indi ve hemen silahsız sivillere ateş aç ; tı ' ifadesine yer verildi .

Dışişleri Bakanlığının , İsrail ' in Ankara Bü ; yü ; kelç ; isi Gaby Levy ' i bakanlığa ç ; ağırdığı belirtilen ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ' ın aç ; ıklamasına değinilen haberde , Tü ; rkiye ' deki protestolar anlatıldı . Haberde , İsrail ordusunun , ' herhangi bir gemiye saldırılmadığı , sadece İsrail hü ; kü ; metinin İsrail ile koordine edilmeden Gazze şeridine gidilmesini engelleme kararını yerine getirdiği ' yö ; nü ; ndeki aç ; ıklaması aktarıldı .

MSNBC ' nin internet sitesindeki haberde de İsrail televizyonu ve ' eylemci grubunun bir avukatına ' atıf yapılarak , ' İsrail donanma komandolarının , kuşatma altındaki Gazze ' ye yardım ve Filistin yanlısı eylemcileri taşıyan 6 gemiden en az birine saldırdığı ' belirtildi .

Saldırıda en az 10 ö ; lü ; bulunduğu , ç ; ok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi ve Kanal 10 televizyonunun ' gemiye ç ; ıkan İsrail donanma komandolarının halen aramalarını sü ; rdü ; rdü ; ğü ; , askerlerin Filistin yanlısı eylemcilerin şiddet iç ; eren direnişiyle karşılaştığı ve kesin ö ; lü ; sayısını daha fazla olabileceği ' haberinden alıntı yapıldı . Haberde , İsrail Ordu Radyosu ' nun ' gemidekilerin , gü ; verteye inen askerlerin silahlarını ele geç ; irmeye ç ; alıştığı ' iddiasına da yer verildi .

El Cezire televizyonunun ' Tü ; rk gemisinden telefonla alınan bilgiye gö ; re , İsrail donanma gü ; ç ; lerinin gemiye ateş aç ; tığı ve kaptanı yaraladığı ' ifadesine atıf yapılan MSNBC ' nin haberinde , Tü ; rkiye ' deki protesto gö ; sterilerinden de bahsedildi .

ABC ' nin internet sitesinde , konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığının aç ; ıklamasına yer verilirken , CBS de bir İsrail ordu sö ; zcü ; sü ; nü ; n , ' gemilere binen askerlerin silah kullanımını da iç ; eren şiddetle karşılaştığı ve bunun İsrail askerlerini gü ; ç ; kullanmaya zorladığı ' yö ; nü ; ndeki iddiası aktarıldı .

31 . 05 . 2010 11 : 01 : 33