İsrail'in yaptığı saldırı Ağrı'da kınandı

İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın Gazze'ye deniz yolu ile götürdüğü yardım filosuna İsrail'in yaptığı saldırı Ağrı'da kınandı.

Sivil toplum örg

İnsani Yardım Vakfı (İHH)'nın Gazze'ye deniz yolu ile götürdüğü yardım filosuna İsrail'in yaptığı saldırı Ağrı'da kınandı.

Sivil toplum örgütlerinin Kağızman Caddesi üzerinde yaptığı basın açıklamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. STK'lar adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Ağrı Şube Başkanı Şafii Erim, İsrail'in, ABD'den aldığı destekle cinayetlerinde sınır tanımadığını, vahşiliğini filoya yaptığı saldırı ile bir daha da gösterdiğini dile getirdi. Erim, "600'e yakın Filistin gönüllüsü ile Filistin'e yardım taşıyan gemilerimize saldırılmış, İsrail askerleri tarafından birçok kardeşimiz katledilmiş, menfur saldırıda 30'un üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır." dedi. Müminlerin bir vücudun azaları gibi olduğunu vurgulayan Erim, "Filistin davası, İslam ümmetinin ortak davasıdır. Filistin davası için yola çıkan gemilere yapılan saldırı İslam dünyası için önemli bir tehdittir. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Filistin'i ve Filistin sevdalılarını savunmakla yükümlüdür." şeklinde konuştu.

Filistin'in önemine vurgu yapan Erim, İsrail'in 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' sloganıyla giden gemi filosuna yaptığı saldırı ile bütün antlaşmaları tanımadığını, açık denizlerde bir insanlık suçu işlediğini söyledi. Ağrı'daki sivil toplum örgütleri olarak saldırıyı kınadıklarını ifade eden Erim, Hükümet'in ve dünya ülkelerinin bu zulüm ve ambargoya karşı birleşmeleri gerektiğini ifade etti.

Basın açıklaması Şeyh Ahmet Yasin'in yazmış olduğu duanın okunması ile son buldu.