İsrail, ABD Adana Konsolosluğu önünde de protesto edildi

"Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" diyerek Gazze'ye doğru yola çıkan gemilere saldıran İsrail, Adana'da ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi

"Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" diyerek Gazze'ye doğru yola çıkan gemilere saldıran İsrail, Adana'da ABD Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Adana Filistin Dayanışma Platformu öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları İsrail'i lanetledi. Asri Mezarlık önünde toplanan binlerce kişi ellerindeki Filistin bayraklarıyla tekbirler getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı ve D-400 Karayolu'ndan konsolosluğa yürüdü. Yol boyu polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı eylemde grup, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından ablukaya alınan konsolosluk binasına yaklaştırılmadı.

Yaklaşık yüz metre uzakta protestolarını gerçekleştiren Adana Filistin Dayanışma Platformu, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, üzerinde Türk bayrağı dalgalanan geminin İsrail askerlerinin saldırısına maruz kaldığını hatırlattı. Kıranşal, "Bu gemi mürettebatının başına gelen olaylardan yetkililer de sorumludur. Bu sorumluluk bir takım açıklamalarla geçiştirilmeyecek kadar önemli bir hadisedir. Yetkilileri derhal kayda değer tedbirler almaya davet ediyoruz." dedi.

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Başkanı Veysel Tepeli de Gazze konvoyuna yapılan saldırıyla İsrail'in terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Tepeli, şunları söyledi: "Uluslararası sularda seyreden ve insani yardım taşıyan gemilere saldıran İsrail, aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da olduğu sivil insanların üzerine canice ateş açmıştır. Teyidini almadığımız bilgilere göre 16 ölü ve 40'tan fazla yaralı var. Bunun adı en hafif tabirle haydutluktur. Somalili korsanlar, İsrail devletinden daha şereflidir. Çünkü onlar hiç olmazsa yardım gemilerine saldırmıyor. Üçüncü dünya ülkelerinin en ufak hukuk ihlallerinde ağır yaptırımlar uygulayan BM, ABD ve batı ülkeleri, İsrail'in yıllardır Ortadoğu'da yaptığı haydutluğa ses çıkarmaması acı bir riyakârlık örneğidir. Terör devleti İsrail'in kurulduğundan bu yana işlediği katliamlara, zulümlere ses çıkarmayan hamiliğini yapan ABD'yi kınıyoruz. İsrail yaptığı haydutlukta bizleri yolumuzdan çevireceğini sanıyorsa yanılıyordur. Bu bir yürek ateşidir. İsrailli caniler anlayamaz. Bu ateşi ne İsrail'in donanması söndürebilir ne başka bir şey."

MAZLUM-DER Adana Temsilcisi Ali Aygün de İsrail'in en büyük hamisinin Amerika'nın olduğunu vurguladı. Aygün, "İnsanlığın vicdani olarak yola çıkan ve insani yardım taşıyan gemilere İsrail yine gerçek yüzünü göstererek korsan bir terör devleti olduğunu kanıtlamıştır." diye konuştu. Konuşmalardan sonra grubu protestoyu organize eden temsilciler, polisin kontrolü altında ABD Adana Konsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı. Çocuk, yaşlı, kadın ve gençlerin sıcağa rağmen yoğun ilgi gösterdiği programda kimi vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez eylemin yapıldığı alana gelerek güvenlik ekiplerini organize etti.