Gaziantep'te İsrail'in Yardım Gemisine Saldırısı Kınandı

Gaziantep'te, İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemilere saldırıda bulunması İHH İnsani Yardım Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından protesto edildi.

  Sabahın erken saatlerinde Kırkayak parkında toplanan vatandaşlar haberlerden olanları takip ederek gemide bulunanlar için dualar etti . Gaziantep ' ten 4 yardım gönüllüsünün bulunduğu gemiden hiçbir haber alınamadığı ifade edildi .
Kuran-ı Kerim okunmasından sonra gruba ve basın mensuplarına bir açıklama yapan İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan , Yardım konvoyunun İsrail tarafından durdurulduğunu , durdurulmakla kalmayıp silahlı saldırıya uğradığını söyledi .
" Merkezden çıkarken , gemide bulunanlara üzerlerinde tırnak makası bile bulundurmamaları söylenmişti " diyen Okudan , " Yani İsrail ' in dediği gibi kardeşlerimizin üzerlerinde silah veya benzeri bir şey yoktur . Gemide sadece insani yardım malzemesi var . Gemi bu haldeyken , beyaz bayraklar sallanırken maalesef İsrail askerleri , televizyonda seyrettiniz müdahale etti " dedi .
Vefat edenlerin sayısını en son merkezden duyduklarında 4 kişi olduğunu belirten Okudan , " İsrail televizyonları bu rakamı 16 ' ya 18 ' e çıkardı . Rabbim inşallah vefat eden kardeşlerimizi katında şehit olarak kabul eder " diye konuştu .
İsrail ' in yayın yasağı getirdiği için gemiden sağlıklı haber alamadıklarını kaydeden Şükrü Okudan konuşmasını şu şekilde sürdürdü :
" Tabi sağlıklı haberde alamıyoruz . İsrail muhtemelen gemileri kendi limanlarına çekti . İstanbul ' daki kriz masasıyla da irtibat halindeyiz . Gemideki kardeşlerimizin tek haber kanalları İsrail ' dir . Uydu , televizyon hiçbir şeyleri yok . Onlara da yayın yasağı getirdiler . Maalesef şuanda irtibatımız sıfır , herhangi bir bilgi alamıyoruz . Gaziantep ' ten gemiyle 4 arkadaşımızı göndermiştik . En son onları televizyonda olay anında gördük . Biz bu saldırıyı esefle kınıyoruz "
Şükrü Okudan , bekleyişlerinin Kırkayak parkında devam edeceğini sözlerine ekledi .
Okudan ' ın konuşmasından sonra , diğer STK temsilcileri de saldırıyı kınayan birer konuşma yaptı .