Belediye hizmet binası açılışında İsrail ve terör örgütü kınandı

102 yıl önce ilkokul olarak inşa edilen ve yaklaşık 8 yıl öncesine kadar da okul olarak kullanılan tarihi bina Özel İdare kaynakları ile restore edile

102 yıl önce ilkokul olarak inşa edilen ve yaklaşık 8 yıl öncesine kadar da okul olarak kullanılan tarihi bina Özel İdare kaynakları ile restore edilerek belediye hizmet binası olarak hizmete açıldı.

Açılışta AK parti Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı Naim Kocabıyık ve konserini iptal eden sanatçı İsmail Özkan hain saldırıları kınadı.

Balıkesir'in Gömeç Belediye binası olarak restore edilen belediye hizmet binası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur, İsmail Özgün, Ayşe Akbaş, Cemal Öztaylanr, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti il ve körfez ilçe başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla hizmete açıldı.

Dün sabah altı denizcinin şehit edildiği, 8 erin yaralandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığı saldırısı ve Filistin'e insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı şiddetle kınandı. Bu olaylar nedeniyle açılış töreninde halk oyunları ekibinin gösterisi ve İsmail Özkan konseri iptal edildi.

Gömeç'te uzun yıllar ilkokul olarak hizmet veren bina daha sonra bir süre 172. Alay Komutanlığı'nı konuk etmiş, ardından yeniden okul binasına dönüştürülerek, yaklaşık 8 yıl öncesine kadar hizmet veren tarihi yapının yaklaşık üç yıl önce restorasyonuna başlandı.

Restore edilerek Gömeç belediye binasına dönüştürülen tarihi binanın açılış kurdelesini AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Akbaş, Edip Uğur, İsmail Özgün, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık birlikte kestiler. Açılış töreninde konuşan Gömeç'in AK Parti'li Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, binanın tarihi hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, terörist saldırıları kınayarak başladığı konuşmasında, şöyle dedi: "İsrail silahlı saldırıda bulundu. Saldırıda bulunacağını söyledi. 16 ölü var. Hükümetimiz girişimlerde bulundu. Böyle bir müdahale kabul edilemez. Önümüzdeki zaman içersinde aydınlatılacak. İskenderun'da 6 erimiz şehit oldu. Roket saldırısı oldu. Bölücü terör örgütü eylemlerine devam ediyor. Terörden kim nemalanıyorsa onlar terörün önlenmesine engel oluyorlar. Terör örgütü yalnız değil. Taşeronluk yapıyorlar. PKK da bir taşerondur. İsrail saldırısıyla İskenderun'daki PKK saldırı olayının bir bağlantısı olabilir de. Kesin bir kanıtlanmış bir bir şey diyemeyiz ama olabilir de."