Haliç'teki fetih gösterileri büyüledi

İstanbul'un fethinin 556. yıldönümünde Haliç üzerinde su ve ışık, ses, lazer ve görüntü teknikleri kullanılarak gösteriler düzenlendi.

İstanbul'un fethinin 556. yıldönümünde Haliç üzerinde su ve ışık, ses, lazer ve görüntü teknikleri kullanılarak gösteriler düzenlendi. Gösterileri, Balat sahilini dolduran binlerce vatandaş izledi.

İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi günler öncesinden hazırlık yaptı. Gösteri için 92 Türk, 19 Alman, 5 Avusturyalı ve 3 Fransız'dan oluşan 119 kişilik teknik ekip ve 46 kişilik destek ekibi çalıştı ve organizasyonda toplam 14 TIR'la taşınan teknik malzeme kullanıldı.

Şov için toplam ölçüleri 135 metreye 20 metre olan 3 dev su perdesi, toplam 118 adet hareketli su pompası, 3 adet gayzer su pompası Haliç'in sularını hareketlendirdi. Su gösterilerinde toplam 96 adet robot ışık ve 30 adet gökyüzü tarayıcısı kullanıldı. Ayrıca, su ve ışık sistemlerine ek olarak Balat'ta lazer şovu da yapıldı.

Kutlamaya; Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına atanan İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Topbaş ve Güler, gösterileri çocuklarla birlikte Türk bayrağı sallayarak izledi.

Bu arada, İstanbul'un fethi için hazırlanan film 15 metreye 60 metre boyutlarındaki dev perde üzerinde gösterildi. Gösterinin finalinde Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölük Komutanlığı ve ünlü tenor Hakan Aysev özel bir konseri sundu.

Mehter konserinin ardından toplam 10 bin 800 adet havai fişeğin kullanıldığı görkemli havai fişek gösterisi Haliç semalarını aydınlattı. Işık ve havai fişek gösterisini Balat sahilini dolduran binlerce vatandaş izledi.

Vatandaşlar, zamanda yolculuk yaptıklarını ifade ettiler.