Gediz Üniversitesi uluslararası mühendislik sempozyumu düzenliyor

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 3- 5 Haziran arasında "1. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar

Sempozyumu" (The First

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 3- 5 Haziran arasında "1. Uluslararası Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar

Sempozyumu" (The First International Symposium on Computing in ScienceEngineering) düzenliyor.

Uluslararası düzeyde önemli bir bilimsel buluşmanın ev sahipliğini yapmaya hazırlanan Gediz Üniversitesi'nin, Kuşadası Pine Bay Otel'de gerçekleştireceği sempozyuma 14 ülkeden 110 üniversite ve 450'ye yakın akademisyen katılacak. Hazırlıkları, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş'in öncülüğünde Gediz Üniversitesi'nden 32 kişilik bir akademisyen grubu tarafından Eylül 2009'dan bu yana sürdürülen toplantı kapsamında 88 oturum yapılacak ve 292 bildiri sunulacak.

Gediz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş, yeni kurulmuş bir üniversite olarak böylesine kapsamlı ve uluslararası bir sempozyuma imza atmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi. Güneş, "Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek 'Bilim ve Mühendislik Hesaplamaları Sempozyumu' sayesinde bilimsel anlamda önemli işbirliklerinin oluşması için çok ciddi bir zemin hazırlayacağız. Sempozyum, konularında çalışan ulusal ve uluslararası bilim insanlarının bir araya getirilmesi, birçok özgün çalışmanın tartışılması ve bilim insanlarının birbirini tanıması ve bilimin yayılmasında önemli rol oynayacak." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de bu sempozyumla uluslararası alandaki önemli isimleri ağırlayarak, bilim dünyasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

İki gün sürecek sempozyuma Ottawa, Oklahoma, Helsinki ve Türkiye'den 6 davetli konuşmacı katılacak. Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Janos D. Pinter eğitim programı sunacak. Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Lotfi Askar Zadeh, Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhan Güvenen, TOBB Üniversitesi'nden Prof. Dr. Burhan Türkşen, Ottawa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncer Ören, Celal Bayar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Helsinki

Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vesa Niskanen, Oklahoma Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Delen, sempozyumun diğer önemli katılımcıları arasında yer alıyor.

Sempozyumu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Tübitak, Türksat, Research Association for Scientific, Orkide Yağları, Kavuklar Grubu, Özkul Halı, Derici Grup, Mega Telekom A.Ş., Ege Plastik, Potek ve Emarketturkey gibi Kamu ve özel sektörde büyük kuruluşlar destekliyor.

Sempozyumda sunulacak bildiriler bir kitap halinde yayınlanacak.

Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güneş, "A sınıfı iki uluslararası dergi çalışmamıza büyük ilgi duyarak, sunulacak bildirilerden oluşacak özel sayılar yayınlayacak.

Bunlardan birincisi olan 'Expert System With Application' adlı dergi, özel sayısının adını 'Intellegent Computational Techniques in Science, EngineeringBusiness' olarak belirlemiştir. İkinci önemli uluslararası dergi de 'MathematicalComputational Applications' olup, sempozyum için yayınlayacakları özel sayılarının adını da 'Applied Mathematical ModellingComputational Techniques' olarak duyurdu." dedi.