Balkanların Eski Otomobilleri Kosova'da Buluştu

Dünyanın en genç devleti Kosova'da tarihe tanıklık eden eski otomobiller bir araya getirildi. Zamana direnen 70 yıllık otomobiller tüm ihtişamlarıyla şehir merkezinde görücüye çıktı.

1929 - 1972 yıllarında üretilen çeşitli markalardaki otomobiller, Kosovalıları adeta büyüledi. Eski otomobil meraklıları güneş altında parıldayan tarihi otomobillerden uzun süre gözlerini alamadı. Priştine, Kosova'nın bağımsızlığa kavuşmasının ardından ilk defa Bosna, Karadağ, Sırbistan, Slovenya, Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinden gelen 50 kadar otomobili ağırladı. Teşhir edilen eski otomobiller arasında, "Mercedes", "Chevrolet", "Jeep", "BMW", "Citroen" gibi farklı yıllarda üretilmiş farklı marka
otomobiller, otomobil tutkunlarının ilgi odağı oldu. Eski otomobil meraklıları, teşhir edilen otomobillere büyük ilgi gösterdi. Prizren 'Oldtimer Club' tarafından yapılan organizasyonun yetkililerinden Visar Kolshi, eski otomobillerin yakından tanıtımını yapmayı çalıştıklarını belirterek, "Kosova'da da eski otomobil meraklılarının var ve eski otomobillerin korunması kültürünün de giderek geliştiğini göstermek için uğraşı veriyoruz" şeklinde konuştu.
Eski otomobiller 'revüsüne' iki otomobiliyle katılan ve Arnavutluğun Vlora şehrinden gelen Agim Muqaj, bu aktivitenin ülkeler ve halklar arasındaki dostlukları da pekiştirdiğine vurgu yaptı. "Triumph" marka otomobiliyle ilk kez böyle bir organizasyona katılan ve Sırbistan'ın başkenti Belgrad'tan gelen Slobodan Jovanoviç, organizasyona katılmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "Burada olmak güzel, yaşlı güzeller arasında olmak daha da güzel" ifadelerini kullandı.
Organizatörler, gelenekselleşmesi yolunda gayret gösterdikleri organizasyonun, eski otomobiller tutkusunun yaygınlaşmasını teşvik edeceğine inandıklarına işaret ettiler.