Rus ressam, kum taneleri ile THY, Mevlana ve İstanbul'u anlattı

Rus ressam Svetlana Kazansova, kum taneleriyle yaptığı gösteride; Türk Hava Yolları (THY), Mevlana ve İstanbul'u resmetti.

THY'nin, Rusya'daki 7.

Rus ressam Svetlana Kazansova, kum taneleriyle yaptığı gösteride; Türk Hava Yolları (THY), Mevlana ve İstanbul'u resmetti.

THY'nin, Rusya'daki 7. uçuş noktasına sefer başlatması nedeniyle Soçi kentinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Rus kum ressamı Kazansova da Türkiye'den gelen misafirlere kum taneleriyle gösteri yaptı. Sanatçının, ışıkla aydınlatılan bir masa üzerinde avucuna aldığı kumla yaptığı figürler müzik eşliğinde duvardaki panoya yansıtıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve diğer katılımcıların ilgiyle izlediği kum şovu, THY uçaklarının resmedilmesiyle başladı. Yunus balıkları ve uçaklar yapan ressam, THY logosunu çizmeyi de ihmal etmedi. Ardından Mevlana'yı simgeleyen Semazenleri duvara yansıttı. Rus ressam, müzik eşliğinde sürdürdüğü kum gösterisinde Sultanahmet ve Ayasofya Camileri'nin bulunduğu tarihi yarımadayı resmetti. Boğaz suları üzerine tekne yapan kum ressamı, tekneye Türk bayrağını astı. Son olarak da, THY'nin küresel kimliğine vurgu yapan 'Globally Yours' sloganını ekrana yansıttı. Kazansova'nın yaklaşık 20 dakika süren gösterisi, izleyicilerin alkışları ile sona erdi.

Daha sonra İstanbul-Soçi uçak seferlerinin başlaması onuruna Hamdi Topçu ve Soçi Havalimanı yetkilileri pasta kesti. Hemen ardından yapılan havai fişek gösterisinde 'Globally Yours' reklam sloganındaki harflerin tek tek yakılması beğeni topladı.

HAMDİ TOPÇU, PAPAĞAN, MAYMUN, ASLAN VE KARTAL İLE POZ VERDİ

Öte yandan ilk seferle Türkiye'den gelenler, ünlü tenisçi Maria Sharapova'nın da memleketi olan Soçi'nin önemli yerlerini gezdi. Rusya'nın Antalya'sı olarak adlandırılan Soçi ve Kafkas Dağları'nı ayaklar altına getiren manzaraya sahip 600 metrelik Ahun Dağı'na çıkan misafirler, 1932 yılında yapılmış kuleden Karadeniz ve çevresini seyretti. Birkaç dükkan ve kafenin de bulunduğu kulenin hemen yanında, turistleri eğlendirmek ve fotoğraf çektirmeleri için getirilen çeşitli yabanı hayvanlar THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun dikkatini çekti.

Önce papağanı omzuna ardından iki maymunu kucağına alan Topçu, "Her taraf hayvan oldu" diye espiri yaptı. Yavru bir aslanı seven da seven Topçu, sonra kanat açıklığı bir buçuk metreyi bulan kartalı da koluna aldı. Gökler hakimi olan kuş ile poz veren THY yöneticisi daha sonra fotoğraf makinesi ile çevresindekilerin resimlerini çekti.